ΚΟΖΑΝΗ - Στο ΦΕΚ η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στο δήμο Κοζάνης, το οποίο θα είναι το έκτο στην Ελλάδα. Το Καλλιτεχνικό σχολείο θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο δημοτικό σχολείο του Νέου Κλείτου. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Κοζάνης και η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέφεραν ότι ξεκίνησε ήδη η προσπάθεια προκειμένου να είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο για την έναρξη λειτουργίας, χωρίς προβλήματα, του Καλλιτεχνικού Σχολείου.


Ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη, καθώς όπως είπε το καλλιτεχνικό σχολείο θα δώσει νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες και διεξόδους στα παιδιά. Η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα τόνισε ότι το καλλιτεχνικό σχολείο, σε συνδυασμό με τα 2 μουσικά σχολεία που ήδη λειτουργούν στην ΠΕ Κοζάνης, θα αποτελέσει, ένα φυτώριο πολιτισμού.

Ο δήμος Κοζάνης και η σχολική επιτροπή ανέλαβαν τη δαπάνη για τον ειδικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια που απαιτούνται. Η επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στο καλλιτεχνικό σχολείο θα γίνει μετά από εξετάσεις, οι οποίες όπως ανακοίνωσε η κα Βόντσα θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα όπως έκανε γνωστό, ήδη από χθες (Τετάρτη 18.7.2018) έχει προκηρυχθεί και η θέση του διευθυντή, με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για τη θέση να κατατίθενται μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Το καλλιτεχνικό σχολείο θα έχει τρεις κατευθύνσεις, οι οποίες είναι το θέατρο και ο κινηματογράφος, ο χορός και τα εικαστικά. Αρχικά θα ξεκινήσει με την 1η τάξη του γυμνασίου και εάν υπάρχει ενδιαφέρον μαθητών μπορεί να λειτουργήσει και η δεύτερη τάξη γυμνασίου. Στο πρόγραμμα του καλλιτεχνικού σχολείου περιλαμβάνονται όλα τα μαθήματα γυμνασίων και λυκείων και επιπλέον 14 ώρες με μαθήματα των τριών καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς