Σκύλος τραγουδάει μαζί με το αφεντικό του, ενώ κάνει μπάνιο. Γιατί οι σκύλοι προσπαθούν να τραγουδήσουν; (βίντεο)

Είναι διαδεδομένη η συνήθεια των ανθρώπων να τραγουδούν την ώρα που κάνουν μπάνιο. Στο συγκεκριμένο βίντεο βοηθάει στην εκτέλεση του τραγουδιού και ο τετράποδος φίλος του άνδρα.
Ο γλυκύτατος γερμανικός ποιμενικός, Μάξιμους, λατρεύει να τραγουδάει και κάνει “ντουέτο” μαζί με το αφεντικό του.
Καθώς ο ιδιοκτήτης του σκύλου κάνει μπάνιο, λατρεύει να τραγουδάει, όχι όμως μόνος του. Στα φωνητικά τον συνοδεύει το αγαπημένο του κατοικίδιο.
Μαζί με τον άνδρα, ο Μάξιμους προσπαθεί να τραγουδήσει, βγάζοντας τους πιο χαριτωμένους ήχους. Είναι ένα ξεκαρδιστικό βίντεο που έγινε παγκοσμίως viral.
Δείτε το χαριτωμένο βίντεο με την προσπάθεια του Μάξιμους να τραγουδήσει με τον ιδιοκτήτη του:
Γιατί τα σκυλιά προσπαθούν να τραγουδήσουν;
Πολλοί σκύλοι προσπαθούν να αποδώσουν τη μελωδία που ακούνε. Ορισμένες ράτσες το καταφέρνουν καλύτερα από άλλες, όμως όλες οι απόπειρες είναι αξιοθαύμαστες.
Σε συνέντευξη του βρετανικού περιοδικού Slate, η κλινική εκπαιδεύτρια στο Κολλέγιο Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Τέρι Μαρί Κούρτις, ρωτήθηκε αν οι σκύλοι έχουν ακριβή ακοή και αν αυτό εξηγεί την προσπάθειά τους να αντιγράψουν το ανθρώπινο τραγούδι.
«Οι σκύλοι προφέρουν τραγούδια όχι γιατί αισθάνονται τα τραγούδια και τη μελωδία, αλλά επειδή πολύ απλά είναι σκυλιά. Πέρα του γεγονότος ότι οι λύκοι και τα άγρια σκυλιά ουρλιάζουν και γαβγίζουν συντονισμένα για λόγους επικοινωνίας, το τραγούδι των σκυλιών είναι ένας τρόπος θετικής ενίσχυσης», δήλωσε η εκπαιδεύτρια.
Επομένως, οι σκύλοι γαβγίζουν και προσπαθούν να “τραγουδήσουν” για να τους αποδεχόμαστε και να τους χειροκροτάμε. Με αυτό τον τρόπο, μόλις ολοκληρώσουν την παράσταση, θέλουν την επιβράβευσή τους, που δεν είναι άλλη από τις λιχουδιές.
Τα σκυλιά δεν διαισθάνονται τη συναισθηματική πλευρά των τραγουδιών, αλλά αυτός είναι ο τρόπος τους για να επικοινωνούν με τα αφεντικά τους.
http://www.valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)