ΚΟΖΑΝΗ - Γ. Χιωτίδη: Επεκτάσεις στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας

Εντός των επόμενων μηνών του 2018, θα παραδοθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας το έργο της επέκτασης των επιπλέον 5000 περίπου τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει εγκριθεί η σκοπιμότητα του έργου-τόσο για την μελέτη,  όσο και για την υλοποίηση-σχετικά με την επέκταση των επίσης 5000 τ.μ, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.



Αυτό τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας  Γιώργος  Χιωτίδης, προσθέτοντας ότι «με την υλοποίηση αυτών των δύο έργων, θα αντιμετωπισθούν οι κτιριακές ανάγκες των δύο Νοσοκομείων , για τις επόμενες δεκαετίες».



Παραθέτοντας στοιχεία και πληροφορίες για την  εξέλιξη των δύο επεκτάσεων, ο κ. Χιωτίδης πρόσθεσε ότι «έχει ξεκινήσει στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας η υλοποίηση των δύο υποέργων που δεν είχαν αρχικά προβλεφθεί και αφορούν την ασφαλή λειτουργία του κτιρίου, αφού το ένα  αναφέρεται στην εγκατάσταση ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και το άλλο στην προμήθεια εγκατάστασης πιεστικού συγκροτήματος ύδρευσης που θα καλύψει συνολικά τις ανάγκες του Νοσοκομείου».



Σε ότι έχει να κάνει με την επέκταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ο κ. Χιωτίδης επεσήμανε ότι «υπάρχει ήδη η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για το έργο αυτό, το οποίο θα αντιμετωπίσει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες του χειρουργικού και παθολογικού τομέα, αλλά και κάποιες ανάγκες για επιπρόσθετες υποδομές».



Το έργο της επέκτασης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα κοστίσει 12,5 εκατ. ευρώ , ενώ σε ότι αφορά την επέκταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, το έργο θα παραδοθεί μέσα στο 2018 από την

ΚΤ. ΥΠ  Α.Ε  (Κτιριακές υποδομές,  Ενιαίος δημόσιος κατασκευαστικός φορέας του  ελληνικού κράτους) στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και στη συνέχεια από την Περιφέρεια στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει το 2019 και να καλύψει επιπρόσθετες υπάρχουσες αλλά και νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.



ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)