ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Η Μαρία Αντωνίου για την ένταξη 170 ακινήτων της Π.Ε. Καστοριάς στο Υπερταμείο

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο σχετικά με ποια κριτήρια 170 ακίνητα της Π.Ε Καστοριάς εντάσσονται στο Υπερταμείο, θα καταθέσει η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα και με αφορμή τη συμμετοχή της στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και προχειρότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως Νέα Δημοκρατία καταψηφίσαμε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που αφορά τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο και κυρίως σε ένα ταμείο που θα έχει 99 χρόνια ζωής, που δεν θα λογοδοτεί στο Εθνικό Κοινοβούλιο και που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς και το οποίο θα διαχειρίζεται την περιουσία του Δημοσίου. Αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει από τη Νέα Δημοκρατία αποδεκτό.
Είναι ντροπή. Το είχαμε καταγγείλει δυο χρόνια πριν.
Την απαίτηση των δανειστών για δέσμευση της δημόσιας περιουσίας σε ένα Υπερταμείο δεν την αποδέχθηκαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η μόνη κυβέρνηση που το αποδέχτηκε ήταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που τον Ιούνιο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, περιλαμβάνονται αρκετές χιλιάδες ακίνητα μεταξύ των οποίων και 170 στο Νομό Καστοριάς. Απ΄ ότι ενημερώθηκα 38 είναι της Φλώρινας και κάποια άλλα της Κοζάνης.
Τα ερωτήματα που τίθενται προς τον κ. Τσακαλώτο είναι: Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των 170 ακινήτων στον Νομό Καστοριάς; Ποιος όρισε το ποσοστό των ακινήτων και επίσης, αν στα δυο χρόνια από την εφαρμογή του νόμου, ρωτήθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες εάν αυτά τα ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου. Στη σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε. Καστοριάς άκουσα και την άποψη ότι αυτά είναι στις εξαιρέσεις του νόμου.
Τότε μιλάμε για πρωτοφανή ανικανότητα. Αν δυο χρόνια δεν φρόντισαν να μάθουν ότι μέσα στα 170 ακίνητα που παραχωρούνται από την Καστοριά υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, περιοχές Natura, λίμνες και όλα αυτά που είδαμε σήμερα στη σύσκεψη, λυπάμαι πολύ, μιλάμε για μια πρωτοφανή ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης.
Προτίθεμαι στο επόμενο διάστημα, αφού έχω και τις απόψεις των υπηρεσιών που ήταν σήμερα στη σύσκεψη, να καταθέσω ερώτημα στον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου να μας απαντήσει πώς έγινε αυτή η επιλογή. Γιατί από την Καστοριά επιλέχθηκαν 170 ακίνητα; Πώς επιλέχθηκαν; Και τι θα γίνει σε πολλά από αυτά που εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου.
Η προχειρότητα και η ανικανότητά τους δεν έχει τελειωμό».
Η κ. Αντωνίου στη συνέντευξή της έκανε λόγο και για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας συμμετέχοντας σε κλιμάκια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
«Επισκεφθήκαμε και ουσιαστικά αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες όλων των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου μαζί με τους πολίτες, να συγκροτήσουμε το κυβερνητικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.
Εμείς βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, δεν κρυβόμαστε όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Εμείς επενδύουμε στην Ελλάδα των έργων, της ενότητας, της προόδου, ενώ βλέπουμε μια κυβέρνηση που επενδύει κυρίως στον διχασμό. Δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, στις ανάγκες της κοινωνίας. Σχεδιάζουμε μαζί τους την επόμενη μέρα.
Ζητάμε λοιπόν από τους πολίτες, να συμπορευτούμε σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του αρχηγού μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου μαζί με αυτούς, να συγκροτήσουμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας», επισήμανε, ενώ αναφερόμενη στην ομιλία που πραγματοποίησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι ήταν συγκλονιστική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους έξι άξονες τους οποίους θέτει η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένα πράγματα και χωρίς να μοιράσει καλάθια και παροχολογίες. Ήταν πολύ στοχευμένες προτάσεις .
Ζητάμε από όλους τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, γιατί αυτό που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό, θα είναι και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές», σημείωσε.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε ακόμη ότι με αφορμή έγγραφο το οποίο έλαβε από Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου της Καστοριάς, κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ερώτηση με την οποία ζητά να επεκταθεί ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία του Νομού μας.
«Βλέποντας την αγωνία και άλλων συλλόγων που δεν συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ζήτησα από τον Υπουργό, να συμπεριλάβει όλη την Π.Ε Καστοριάς στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων προκειμένου οι μαθητές μας να τρέφονται σωστά και υγιεινά και να μην έχουμε προβλήματα ασιτίας σε κάποιους από τους μαθητές Γιατί δεν μπορεί το παιδί από το ένα σχολείο να έχει τη δυνατότητα να έχει σχολικό γεύμα και το παιδί από το διπλανό σχολείο να μην έχει αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς