ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Εμπιστοσύνη! (της Μαρίας Μουρατίδου)

Εμπιστοσύνη. Πολύ σημαντική λέξη είναι ο θεμέλιος λίθος για όλες τις σχέσεις,είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές είτε στην καθημερινότητα μας είτε στον χώρο της πολιτικής.

Σε ένα ζευγάρι η εμπιστοσύνη σημαίνει υγεία,μία άτυπη συμφωνία η οποία επιτρέπει μια ευτυχισμένη σχέση μεταξύ τους. Εμπιστοσύνη κ αγάπη πάνε μαζί!!!Σεβασμός κ αλληλοστήριξη!! Για τις επαγγελματικές σχέσης το πρώτιστο είναι η εμπιστοσύνη κ η ακεραιότητα των συμφωνιών.Φαντάζουν κ τα δυο πολύ δύσκολα στην αρχή καθώς μιλάμε για την ανάπτυξή τους, μεταξύ επαγγελματιών κ συμφερόντων.Αυτά που θα επηρεάσουν στις επαγγελματικές συνεργασίες είναι η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης κ η ειλικρίνεια με εντιμότητα,σεβασμό κ αξιοπιστία.

Στην πολιτική σήμερα όμως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα… Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη προς την πολιτική κ τους πολιτικούς κ (δικαίως) για παλιές κακές νοοτροπίες… Η σχέση πολίτη-κράτους έχει διαρρηχθεί εδώ κ χρόνια,για αυτό άλλωστε βλέπουμε ψήφο τιμωρό ….κ όχι γιατί πιστεύουμε ότι ο καινούργιος είναι ικανότερος…Όχι…τιμωρεί ο πολίτης τον πολιτικό με την ψήφο του ή την αποχή του…

Όταν χάνεται όμως η εμπιστοσύνη αυτή, κατά κόρον χάνονται κ οι ευκαιρίες ανάπτυξης της χώρας….Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να πηγαίνει μπρος-πίσω ένα κράτος κάθε φορά που έχουμε αλλαγή κόμματος στην εξουσία…Πλήρη εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχει μόνο το 0,6% του συνολικού πληθυσμού…οικτρό αποτέλεσμα….Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε …Στο χέρι μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Υποχρέωση όλων μας να συστρατευτούμαι για το μέλλον των παιδιών μας κ της Πατρίδος μας, δίνοντας την εμπιστοσύνη μας σε νέους ανθρώπους, να μάθουμε να ακούμε κ να αξιολογούμε,κ όχι να ψηφίζουμε με θυμό κ αγανάκτηση…είδαμε που μας οδήγησε αυτό το συναίσθημα της οργής. Η θεμελιώδης υπόσχεση που οφείλει να προσφέρει κάθε οργανωμένη κοινωνία, είναι ότι η επόμενη γενιά θα ζει καλύτερα και ασφαλέστερα από την προηγούμενη.Αυτό το ότι τίποτα δεν αλλάζει κ είναι όλοι ίδιοι κ που έχει γίνει ένα με την συνείδηση του πολίτη πρέπει να αλλάξει,δεν μπορούμε να ζούμε ηττοπαθείς κ μέσα στην καθημερινή συρρίκνωση. Μπορούμε να το πετύχουμε αρκεί να το πιστέψουμε κ να εμπιστευτούμε αυτούς που μιλάν ειλικρινά κ που ο λόγος τους θα στηρίζετε πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους.



Χρειαζόμαστε ανάπτυξη κ ευημερία, η οποία θα έρθει με την εμπιστοσύνη στους δημόσιους θεσμούς.

Προσωπικά παραδέχομαι δημόσια ότι είχε κλονιστεί κ η δική μου εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα….Αλλά δούλεψα αυτό το συναίσθημα για δυο λόγους…Ο πρώτος όταν έφυγε το παιδί μου στο εξωτερικό κ ένιωσα πίκρα κ οργή που την πήραν με δυο υποτροφίες εκεί κ με αποτέλεσμα βιώνοντας την καθημερινότητα του πολιτικού συστήματος εκεί, να μου ανακοινώνει ότι εδώ μαμά είναι κράτος δικαίου κ αλληλοσεβασμού…δεν γυρνάω στην Ελλάδα….πόνος κ προβληματισμός για εμένα…Ο δεύτερος λόγος η πλήρη συρρίκνωση του πληθυσμού στην πόλη μου κ με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα…δεν θα αναλύσω τους παράγοντες της εγκατάλειψης αυτού του τόπου από αυτούς που κατέχουν (θώκους),θα σας πω όμως ότι με προβλημάτισε αυτή …η δική μας …αδράνεια….Γιατί θα πρέπει να κάνουμε μόνο αναλύσεις κ κατακρίσεις προς όλους αυτούς κ δεν αποφασίζουμε να γίνουμε ενεργοί πολίτες συμμετέχοντας από τον πιο μικρό σύλλογο έως κάποιο συλλογικό όργανο του τόπου μας?

Ας αφυπνιστούμε κ ας πιστέψουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά κ ας σταματήσει η καχυποψία προς όλα κ όλους…

Κλείνοντας θα δανειστώ μια πολύ σοβαρή πρόταση του #Kyriakomitsotaki που έκανε στην ομιλία του στην ΔΕΘ…

Το να σηκωθεί όρθια η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.

Και θέλει από όλους μας να κάνουμε την υπέρβαση. Γίνεται.

Μπορούμε.

Μ.Μ.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς