«Τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι αθώα». Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας που εκπέμπουν

Τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα καταργούν τα ενσύρματα ακουστικά και λειτουργούν με ασύρματα. Μπορεί να είναι αρκετά πρακτικά, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβουν για την υγεία.
Η σύνδεση των ακουστικών με το κινητό γίνεται μέσω bluetooth. Η τεχνολογία αυτή εκπέμπει ήπιας έντασης ραδιοκύματα μέσα στα αυτιά, που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Όσο περνάει ο καιρός, τα ραδιοκύματα φθείρουν το βιολογικό μηχανισμό που προστατεύει τον εγκέφαλο από επιβλαβείς τοξίνες.

«Παίζουμε με τη φωτιά εδώ. Ο κόσμος βάζει μία συσκευή που εκπέμπει μικροκύματα δίπλα στον εγκέφαλό του», δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ο Δρ Τζόελ Μόσκοβιτς, καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ στην Καλιφόρνια.


Όμως, οι κατασκευαστές των ασύρματων ακουστικών υποστηρίζουν ότι οι συχνότητες που εκπέμπουν τα ακουστικά είναι μέσα στα όρια ασφάλειας που έχουν τεθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ.
Ο Δρ Μόσκοβιτς αναφέρει ότι περισσότεροι από 200 επιστήμονες μελετούν τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία. Οι ίδιοι θεωρούν ότι τα όρια και οι συστάσεις που έχει βάλει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δεν αρκούν για την προστασία της υγείας.

Την ίδια άποψη με τον Δρ Μόσκοβιτς έχει και ο ομότιμος καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Λούντ στη Σουηδία, ο Δρ Λιφ Σάλφορντ, κορυφαίος ερευνητής στην ακτινοβολία των κινητών. Ο Δρ Σάλφορντ υποστηρίζει ότι είναι πιο ασφαλές να μιλάμε στο κινητό χωρίς ακουστικά, παρά με τα ασύρματα.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι ειδικοί προειδοποιούν για την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα bluetooth.
«Έχουμε πει κατ’ επανάληψιν ότι το bluetooth είναι επιβλαβές παρότι ακόμα δεν ξέρουμε τους ακριβείς μακροπρόθεσμους κινδύνους του. Για ποιο λόγο όμως να θέλει κάποιος να εισάγει συσκευές που εκπέμπουν μικροκύματα μέσα στα αυτιά του και δίπλα στον εγκέφαλό του, όταν υπάρχουν πολύ ασφαλέστεροι τρόποι χρήσης του κινητού; Ουσιαστικά συνιστάμε στον κόσμο να χρησιμοποιεί ενσύρματα ακουστικά ή hands-free, και όχι ασύρματα», αναφέρει ο Δρ Μόσκοβιτς.

http://www.valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)