Νέα έρευνα του Χάρβαρντ δείχνει ποια ώρα της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες. Δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Τα περιττά κιλά ίσως είναι ένας από τους μεγαλύτερους «βραχνάδες». Πολλοί προσπαθούν να χάσουν βάρος, άλλοι επιτυχώς, άλλοι ανεπιτυχώς. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό για την αποτελεσματικότερη απώλεια βάρους.
Υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που καίγονται πιο γρήγορα και πιο πολλές θερμίδες.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έκαναν μετα-ανάλυση σε προηγούμενες έρευνες και δημοσίευσαν τα συμπεράσματα τους στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology».
Οι μετα-αναλύσεις έδειξαν ότι η καλύτερη ώρα για να χάσει κάποιος κιλά, είναι αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ. Οι δυο αυτές ώρες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκείνες τις ώρες οι μεταβολικοί ρυθμοί είναι οι υψηλότεροι, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν 10% περισσότερες θερμίδες αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ, σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να κάψει 130 επιπλέον θερμίδες, χωρίς παραπάνω προσπάθεια.

Αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ, η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το φαγητό που τρώμε, αλλά και πότε το τρώμε. Ο συνδυασμός φαγητού και η ώρα φαγητού επηρεάζει πόση ενέργεια καίγεται ή αποθηκεύεται ως λίπος στον οργανισμό.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι διατροφικές συνήθειες, σε συνδυασμό με την ποιότητα του ύπνου, επηρεάζουν αρκετά τις καύσεις που κάνει ο οργανισμός.

http://valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)