Πλαστικά τάπερ. Ποιες χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

Είναι από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα σε κάθε σπίτι. Χρησιμοποιείται από τα παιδιά, που παίρνουν το φαγητό τους στο σχολείο, μέχρι και τους εργαζόμενους, που παίρνουν φαγητό στη δουλειά τους.
Τα πλαστικά τάπερ είναι μεν πολύ χρήσιμα, αλλά έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, ακόμη κι αν είναι πιστοποιημένα.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, του Ιατρικού Κέντρου Λσνγκόν, παρουσίασαν μελέτη, βάσει της οποίας οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικά δοχεία τροφίμων, μπορούν να εμφανίσουν διαβήτη.

Μέσω της έρευνάς τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν μικρές αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση όσων εξέτασαν και ισχυρίζονται ότι συνδέονται με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των τάπερ.
Διαπίστωσαν επίσης ότι οι χημικές ουσίες ευθύνονται για την εμφάνιση διαβήτη σε αρκετούς ανθρώπους.
Οι ενώσεις DINP και DIDP αντικατέστησαν άλλες χημικές ουσίες, που αποδείχτηκε ότι επηρέαζαν την υγεία των ανθρώπων, όπως είναι η DEHP, η οποία, όπως απέδειξαν οι ερευνητές σε προηγούμενες έρευνες, έχει παρόμοιες αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία του ανθρώπου.

Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τάπερ ευθύνονται για την εμφάνιση διαβήτη σε αρκετούς ανθρώπους.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποίησε τις φθαλικές ενώσεις για να πετύχει την αναδίπλωση του πλαστικού δοχείου τροφίμων. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται και για την κατασκευή άλλων οικιακών προϊόντων.
Παράλληλη μελέτη των ερευνητών, σχετικά με τις επιπτώσεις στην ινσουλίνη του οργανισμού των ανθρώπων, έδειξε ότι 1 στους 3 εφήβους που είχαν υψηλότερα επίπεδα DINP, είχαν υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη.
Στα άτομα που παρουσίαζαν τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις αυτών των χημικών ουσιών στο αίμα τους, μόνο 1 στους 4 είχαν αντίσταση στην ινσουλίνη.

Οι επιστήμονες μετά την ανακάλυψη αυτή, ανησυχούν σχετικά με την ασφάλεια των περιβαλλοντικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στα σκεύη των τροφίμων και το ρόλο τους στην αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη.
https://valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη