Αρχίζει ο τρίτος κύκλος δωρεάν μαθημάτων ποντιακής για αρχαρίους στο ΠΑ.ΜΑΚ


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών διοργανώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μαθήματα ποντιακής διαλέκτου για αρχαρίους, ύστερα από την επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.




Τα μαθήματα, όπως και πέρσι, θα παρέχονται δωρεάν από εθελοντές πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου, θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή σε αίθουσες σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά ώς την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εγγραφή- ποντιακή διάλεκτος

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δηλαδή από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτές τους μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου έχουν όσοι δεν παρακολούθησαν το περσινό πρόγραμμα και είναι αρχάριοι στην ποντιακή διάλεκτο. Οι διπλές εγγραφές θα διαγράφονται. Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αίτησης τους. Θα προηγηθούν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για τον περσινό κύκλο μαθημάτων αλλά δεν επιλέχτηκαν, μετά από διασταύρωση των στοιχείων τους με τις ονοματικές καταστάσεις που τηρούνται.

Κάθε τμήμα θα συγκροτείται με τουλάχιστον 20 εκπαιδευόμενους και δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των 40 ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα τηρείται παρουσιολόγιο, προκειμένου να δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων.

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μήνυμα στο e-mail: rodaevi@uom.edu.gr

Πηγή: ert.gr



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ