Διορθώσεις σε συντάξεις χηρείας και ΕΚΑΣ - Γιατί μπαίνουν στο "δεύτερο πακέτο" της ΔΕΘ


Δύο νέα μέτρα ανακούφισης για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, περιλαμβάνονται στο "δεύτερο πακέτο" της ΔΕΘ, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.


Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Αναλυτικά στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού (μέχρι 15/2 θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής) και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών, θα προστεθούν η μη περικοπή των συντάξεων χηρείας για την ειδική κατηγορία 52 - 55 ετών, και η διατήρηση της τελευταίας κλίμακας του ΕΚΑΣ των 35 ευρώ (μηνιαίως) και μετά τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bigbusiness.gr για τη διατήρηση του συγκεκριμένου ποσού στη χαμηλότερη κατηγορία των συνταξιούχων, εξετάζεται ισοδύναμο μέτρο άμεσης αναπλήρωσης.

Για τις συντάξεις χηρείας, πηγές του υπουργείου Εργασίας σημείωναν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οριζόντια περικοπή, ούτε θα μείνουν χωρίς σύνταξη συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες. "Τώρα μπορούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία να δούμε πώς θα τακτοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας επίσης ότι όσοι έχουν ανήλικα τέκνα ή αναπηρία πάνω από 67% και πάνω θα εξακολουθούν να λαμβάνουν την σύνταξη.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)