Αυτοκίνητα με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή

Perierga.gr - Αυτοκίνητα με ηλεκτρικούς συλλέκτες στην οροφή από τη Hyundai και την Kia
Τα αυτοκίνητα δεν είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή μετακίνησης, αλλά η Hyundai και η Kia Motors προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την άποψη.
Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού ότι μέσα στο 2019 θα αρχίσουν να εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε επιλεγμένα οχήματά τους.
«Στο μέλλον, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν πολλά διαφορετικά είδη τεχνολογιών παραγωγής ηλεκτρισμού ενσωματωμένα στα οχήματά μας. Η ηλιακή οροφή είναι η πρώτη από αυτές τις τεχνολογίες και σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα δεν θα καταναλώνουν πλέον παθητικά ενέργεια, αλλά θα αρχίσουν να παράγουν ενεργά», δήλωσε ο Jeong-Gil Park, Αντιπρόεδρος του τμήματος Μηχανικών και Σχεδιασμού του ομίλου Hyundai Motor.
Perierga.gr - Αυτοκίνητα με ηλεκτρικούς συλλέκτες στην οροφή από τη Hyundai και την Kia
Προσφέροντας στην αγορά οχήματα με ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές, οι οδηγοί θα είναι σε θέση να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα. Το ηλιακό πάνελ που θα βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου θα φορτίζει την μπαταρία στα υβριδικά μοντέλα προσφέροντας εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας. Οι εταιρείες ισχυρίζονται πως ο ηλιακός συλλέκτης θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει έως και το 60% της μπαταρίας (σε υβριδικά μοντέλα) ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)