ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση των φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας – Μείωση των πτυχιούχων

Η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε στατιστικά αποτελέσματα για τους φοιτητές που μπαίνουν στις διάφορες σχολές, αλλά και για το ποσοστό αυτών που τελικά παίρνουν πτυχίο!
Η Ελληνική Στατιστική εταιρεία ή, αλλιώς, ΕΛΣΤΑΤ έκανε μία ανάλυση των εισακτέων σε Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και αυτών που παίρνουν πτυχίο. Τα αποτελέσματα σίγουρα είναι διαφορετικά από αυτά που θα περίμενες

Έχει παρουσιαστεί αύξηση 1,3% στον αριθμό των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών και σπουδαστών το ακαδημαϊκό έτος 2016/ 2017 σε σχέση με το 2015/ 2016. Δηλαδή ο αριθμός των φοιτητών έχει ανέβει σε 224.611 άτομα σύμφωνα με τις στατιστικές Ανώτατης Εκπαίδευσης (Τεχνολογικός Τομέας), λήξης ακαδημαϊκού έτους 2016/ 2017, της ΕΛΣΤΑΤ!

Σημαντική αύξηση, της τάξης του 20,3% παρουσιάζεται και στις Σχολές Παροχής Υπηρεσιών, ενώ αύξηση της τάξης του 18,5% παρουσιάζεται στο ΤΕΙ Αθηνών.

Μάλιστα, το εκπαιδευτικό προσωπικό παρουσίασε αύξηση 6,2%, με σημαντικότερη αύξηση στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε (45,2%), στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (31,3%) και στο ΤΕΙ Ηπείρου (21,5%).

Αντίθετα, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παρουσίασαν μείωση 11,4% και 10,3% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών και σπουδαστών που πήραν πτυχίο παρουσίασε μείωση 10,1%.

Μείωση των πτυχιούχων παρουσιάζεται σε όλες τις σχολές, εκτός του ΤΕΙ Αθήνας, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και των Καλλιτεχνικών Σχολών, όπου παρουσιάζεται αύξηση κατά 1,7%, 16,9% και 64,7% αντίστοιχα!

Οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές παρουσίασαν αύξηση 32,6%, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή ξεκίνησε η λειτουργία νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην τεχνολογική εκπαίδευση (ΤΕΙ).

Ενώ, οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές που πήραν πτυχίο παρουσίασαν αύξηση 20%. Σημαντική αύξηση των πτυχιούχων μεταπτυχιακών φοιτητών και σπουδαστών εμφανίζεται στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο ΤΕΙ Αθηνών.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)