Θ. Μουμουλίδης: Τον Μάρτιο η ψήφιση του Νέου Πανεπιστημίου


Μέχρι  τις  10 Μαρτίου θα έχει  ολοκληρωθεί  η  ψήφιση  του Νομοσχεδίου για το Νέο Πανεπιστήμιο  Δυτ. Μακεδονίας , το  σχέδιο του οποίου τίθεται σε διαβούλευση για  τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να  εισαχθεί για συζήτηση και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Αυτό  τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Βουλευτής της Π.Ε  Κοζάνης  Θέμης Μουμουλίδης, προσθέτοντας  ότι  «όλα τα τμήματα που θα προβλέπονται στο Νέο Πανεπιστήμιο,   θα  μπουν αμέσως μετά στο μηχανογραφικό, ώστε να λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Το Νέο Πανεπιστήμιο δημιουργείται από την συνένωση του σημερινού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ   στην Δυτ. Μακεδονία και όπως επεσήμανε ο κ. Μουμουλίδης  «θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό Ενιαίο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Δυτ. Μακεδονία, με  νέα αλλά και αναβαθμισμένα τμήματα, στην Κοζάνη, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά και την Πτολεμαϊδα».

Διατηρείται  το αυτοδιοίκητο και ενισχύεται  το Πανεπιστήμιο , το οποίο με  την  χωροθέτηση του  θα  συνδεθεί ακόμη περισσότερο  με  το αναπτυξιακό μοντέλο και την παραγωγή. «Με την στήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πρυτανικών αρχών, το   Νέο Πανεπιστήμιο, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πολύ σημαντικό εργαλείο για την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης που αξίζει  η  Δυτ. Μακεδονία, στη νέα εποχή που μπαίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Μουμουλίδης.

Το  σχέδιο Νόμου με βάση και τις τελευταίες παρατηρήσεις που υπάρχουν από όλες τις πλευρές,  αναμένεται να σταλεί και να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, ενώ  σε   ότι  αφορά   τον αριθμό των τμημάτων, νέες πληροφορίες  της ΕΡΤ  Κοζάνης,  κάνουν λόγο ακόμη και για περισσότερα από 23 τμήματα.

Εν  τω μεταξύ, με κοινή ανακοίνωση τους οι επτά (7) Βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ  στην Δυτ. Μακεδονία , δηλώνουν  ικανοποιημένοι από την πορεία και την εξέλιξη του εγχειρήματος της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία και υπογραμμίζουν την καλύτερη δυνατή συμβολή κάθε Περιφερειακής Ενότητας στο  εγχείρημα αυτό.

Να σημειωθεί επίσης  ότι  ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου με τον Γεν. Γραμματέα κ. Καλαντζή και τους συνεργάτες τους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τους Βουλευτές,  δεσμεύτηκαν ότι θα καταλήξουν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό τις επόμενες ημέρες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη