Στις 18 Μαΐου ανοίγει τμήμα της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

Μία μέρα πριν τη 19η Μαΐου, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας μουσείων, θα ανοίξει τμήμα του ιερού μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Την είδηση για το άνοιγμα της μονής στις 18 Μαΐου, έδωσε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.
Τον Δεκαπενταύγουστο του 2019 θα γίνει και η Θεία Λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας εμφανίστηκε βέβαιος για την ημερομηνία που θα ανοίξει το πρώτο τμήμα του ιερού ναού αλλά και για το ότι θα γίνει η Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου. Παράλληλα τόνισε ότι αν και οι εργασίες αποκατάστασης του μοναστηριού προχωρούν, διαπιστώθηκε ότι με αυτό τον ρυθμό θα φτάναμε το 2020 μέχρι να ήταν δυνατό να ανοίξει για το κοινό.
Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες οι υπεύθυνοι του έργου αποφάσισαν να επιταχύνουν τις εργασίες και να επενδύσουν επιπλέον χρήματα ώστε η μονή που λειτουργεί ως μουσείο να γίνει ταχύτερα επισκέψιμη για το κοινό. Εξάλλου καιρό τώρα οι ντόπιοι επιχειρηματίες καταγγέλουν ότι με κλειστά σχεδόν όλα τα γνωστά μνημεία του νομού Τραπεζούντας έχουν υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα, ενώ καλούσαν την τοπική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ανακούφισή τους.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη