ΔΕΗ: Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων - 19 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή το απόγευμα από τη ΔΕΗ η κοινή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων της Μελίτης και Μεγαλόπολης (βλέπε εδώ).
Σύμφωνα με τη νέα πρόσκληση, καλούνται ονομαστικά οι συμμετέχοντες στον προηγούμενο διαγωνισμό αλλά και νέοι επενδυτές να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των προαναφερόμενων μονάδων.
Με βάση το κείμενο της πρόσκλησης, η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι η 19η Μαρτίου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν σε 59 ημέρες από τότε, δηλαδή περίπου στις 20 Μαίου. Έτσι το χρονοδιάγραμμα πάει πιο πίσω σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, ο οποίος μιλούσε για ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή στο διάστημα 5 με 8 Μαίου.
Στις 19 Μαρτίου θα ελεγχθούν τα προσόντα των ενδιαφερομένων κι όσοι πληρούν τα όρια και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας. Αμέσως μετά στις 20 Μαρτίου θα ανοίξει το VDR για τον τεχνικοοικονομικό έλεγχο που θα κάνουν οι υποψήφιοι επενδυτές και την ίδια μέρα θα τους παραδοθεί το πρώτο σχέδιο του SPA (Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών).
Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για το SPA με τον πρώτο κύκλο να ολοκληρώνεται γύρω στις 20 Απριλίου. Αυτές θα συνεχιστούν μέχρι τις 6 με 8 Μαίου οπότε και συμφωνηθεί το τελικό κείμενο του SPA.
Κωνσταντίνος Φιλίππου/energypress.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς