Η Μεσογειακή διατροφή ενισχύει την αθλητική απόδοση σε μόλις 4 μόλις μέρες

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Nutrition, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την απόδοσή μας στις αθλητικές δραστηριότητες σε μόλις 4 ημέρες.

Η μεσογειακή διατροφή, προσφέρει ένα μεγάλο εύρος από οφέλη στον οργανισμό μας, μεταξύ των οποίων την προστασία της καρδιάς, μέχρι και την αποφυγή εμφάνισης χρόνιων παθήσεων. Επομένως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να είναι το κλειδί μιας υγιούς και μακροχρόνιας ζωής. Η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ρίζες, καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρι, τυροκομικά και κόκκινο κρασί, περιλαμβάνει πολλά στοιχεία τα οποία μπορούν να αυξήσουν και την αθλητική μας απόδοση.

Η μεσογειακή διατροφή αυξάνει την ταχύτητά μας
Ο καθηγητής Weiss, έκανε ένα πείραμα ανάμεσα σε 7 γυναίκες και 4 άντρες που ήταν ερασιτέχνες αθλητές. Έπειτα από 4 ημέρες μεσογειακής διατροφής, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να τρέξουν γρηγορότερα από ότι πριν. Έπειτα από 2 εβδομάδες, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν διατροφή δυτικού τύπου για άλλες 4 ημέρες και επανέλαβαν το τεστ με τα αποτελέσματα να δείχνουν χαμηλότερη απόδοση σε σύγκριση με όταν ακολούθησαν μεσογειακή διατροφή.

Πολλά από τα τρόφιμα που περιλαμβάνονται στη μεσογειακή διατροφή έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και αντιφλεγμονώδη ιδιότητες κάτι που σημαίνει ότι ενισχύεται με πολλαπλούς τρόπους ο οργανισμός του ανθρώπου.

Μια ομάδα ερευνητών στο Saint Louis University (SLU) στο Μιζούρι με επικεφαλής τον Edward Weiss, Ph.D. ο οποίος είναι καθηγητής διατροφολογίας, διεξήγαγαν ένα νέο πείραμα καθώς ήθελαν να ανακαλύψουν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διατροφής στην αεροβική άθληση καθώς και τα βάρη. Ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κάνουν μια σειρά από ασκήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ποδήλατο, άλματα και βάρη. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η απόδοση των συμμετεχόντων αυξήθηκε συνολικά κατά 5%.

Σύμφωνα με τον δρ. Weiss, πολλά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής μπορούν να αυξήσουν την απόδοση του οργανισμού μας σχεδόν αμέσως ή το πολύ εντός λίγων ημερών. Ωστόσο, αυτά τα οφέλη χάνονται επίσης πολύ γρήγορα μόλις το άτομο αλλάξει διατροφικές συνήθειες. Στα μεγάλα οφέλη της μεσογειακής διατροφής εκτός από την υψηλότερη απόδοση είναι και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας, επομένως είτε είστε αθλητές είτε όχι καλό θα είναι να την εντάξετε στο διατροφολόγιό σας, σύμφωνα με τον δρ. Weiss.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)