Πώληση – εξπρές για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Πώληση – εξπρές για τους λιγνίτες της ΔΕΗΜε τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκινάει εκ νέου η προσπάθεια πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Η νέα ρύθμιση προβλέπει ασφυκτικές προθεσμίες, καθώς οι υποψήφιοι της προηγούμενης -και άγονης- διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και πιθανοί νέοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα μέσα σε 7 ημέρες από τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης.

Στην προηγούμενη διαδικασία ο όμιλος Μυτιληναίου είχε καταθέσει μία προσφορά 25 εκατ. ευρώ για τη μονάδα της Μελίτης, ενώ η κοινπραξία Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε καταθέσει προσφορά άνω των 100 εκατ. ευρώ για το σύνολο των προς πώληση μονάδων, η οποία όμως ήταν εκτός των όρων της σύμβασης και δεν έγινε αποδεκτή. Η νέα διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και πάλι από τη ΔΕΗ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για πιθανή ανάληψη της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία με επενδυτή, η συμφωνία θα κυρωθεί απευθείας από τη Βουλή και δεν θα απαιτηθεί έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Σχετικά με τις αποδοχές του προσωπικού που θα μεταφερθεί στον νέο ιδιοκτήτη, η τροπολογία προβλέπει πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στις αποδοχές τους και πως ως σημείο αναφοράς θα ληφθούν οι μισθοί του τελευταίου 12μήνου.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη