Αθανάσιος Γιαννουσάς ο νέος μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης (Βιογραφικό)

Τον μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Γιαννουσά εξέλεξε πριν από λίγο μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο νέος μητροπολίτης που συγκέντρωσε 71 ψήφους προτάθηκε στο εκλεκτορικό Σώμα από τον μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, στη Μητρόπολη του οποίου υπηρετούσε μέχρι και σήμερα ο νέος μητροπολίτης.

Η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου θα τελεσθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Α­θα­νά­σιος Γι­αν­νου­σάς γεν­νή­θηκε στην Α­θήνα το 1971. Το 1993 έλαβε το πτυχίο της Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής του Πα­νε­πι­στη­μίου Α­θη­νών και α­κο­λού­θησε με­τα­πτυ­χι­α­κές σπου­δές στον ι­στο­ρικό το­μέα της Θε­ο­λο­γίας. Τυγ­χά­νει πτυ­χι­ού­χος της αγ­γλι­κής γλώσ­σης, ενώ γνω­ρί­ζει και την γερ­μα­νική. 
Ε­κάρη Μο­να­χός στην Ι­ερά Μονή Κοι­μή­σεως Θε­ο­τό­κου Πεν­τέ­λης το 1995. Την ί­δια χρο­νιά χει­ρο­το­νή­θηκε Δι­ά­κο­νος υπό του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Κί­τρους, Κα­τε­ρί­νης και Πλα­τα­μώ­νος κ. Α­γα­θο­νί­κου με την ά­δεια και ευ­λο­γία του μα­κα­ρι­στού Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κυ­ρού Σε­ρα­φείμ. Υ­πη­ρέ­τησε στον Ι­ερό Ναό Α­γίου Νι­κο­λάου ο­δού Α­χαρ­νών. 
Το 1996, αφή­νον­τας η­μι­τε­λείς τις με­τα­πτυ­χι­α­κές του σπου­δές, α­κο­λού­θησε τον πνευ­μα­τικό πα­τέρα του, Σε­βα­σμι­ώ­τατο Μη­τρο­πο­λίτη Κα­στο­ρίας κ. Σε­ρα­φείμ, στην Κα­στο­ριά. Το 1997 χει­ρο­το­νή­θηκε Πρε­σβύ­τε­ρος και έ­κτοτε υ­πη­ρε­τεί στον Ι­ερό Ναό Αγίου Γε­ωρ­γίου πό­λεως Κα­στο­ριάς. 
Το 1998 δι­ο­ρί­σθηκε από την Ι­ερά Σύ­νοδο της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος Πρω­το­σύγ­κελ­λος της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λεως Κα­στο­ρίας. Δι­α­κο­νεί συγ­χρό­νως τον το­μέα του κη­ρύ­γμα­τος, της Ε­ξο­μο­λο­γή­σεως, κα­θώς και της φι­λαν­θρω­πίας. 
Το 2012 έ­λαβε το ο­φφί­κιο του Αρ­χι­μαν­δρί­του του Οι­κου­με­νι­κού Θρό­νου από τον Πα­να­γι­ώτατο Οι­κου­με­νι­κό Πα­τρι­άρ­χη κ. Βαρ­θο­λο­μαίο.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)