Βότανα για μαγειρική – Όλα τα μυστικά των βοτάνων

Βότανα για μαγειρική - Όλα τα μυστικά των βοτάνωνΤα βότανα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και σίγουρα όλοι τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση στα φαγητά. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως πέρα από νοστιμιά, τα βότανα παρέχουν οφέλη στην υγεία μας;
Το φαρμακείο της φύσης μας δίνει απλόχερα τα θεραπευτικά φυτά και αν κάποιος γνωρίζει να τα διαχειριστεί, τότε, μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη και ευεξία.
Τα μαγειρικά βότανα είναι ποώδη (φυλλώδη) φυτά που προσθέτουν γεύση, χρώματα και αρώματα στα φαγητά μας. Μπορούν αν χρησιμοποιηθούν όλα τα μέρη των φυτών, δηλαδή οι σπόροι, τα φύλλα και οι ρίζες.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα βότανα ως μυρωδικά και μπαχαρικά, για να εμπλουτίσουμε τα φαγητά μας με περισσότερη νοστιμιά.
Έτσι, μπορούμε να μαγειρέψουμε φαγητά με λιγότερο αλάτι ή λιπαρά, και να προσθέσουμε βότανα που θα ενισχύσουν τη γεύση οποιασδήποτε συνταγής, ακόμα και σε γλυκές παρασκευές.
Τα βότανα έχουν εκλεπτυσμένα αρώματα, γιαυτό δεν πρέπει να μαγειρευτούν για πολλή ώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα εξουδετερώσουν την γεύση και τα θρεπτικά συστατικά τους, και μαζί θα χάσουμε όλα τα οφέλη που παρέχουν στον οργανισμό.
Η καλύτερή επιλογή είναι να προσθέσουμε τα αρωματικά φυτά λίγο πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ή κατά το σερβίρισμα για να γαρνίρουμε τα πιάτα.
Φυσικά, για πλούσια γευστικά αποτελέσματα, χρειάζεται διάκριση και εμπειρία. Διότι αν ρίξουμε μικρή ποσότητα βοτάνων, η διαφορά στη γεύση θα είναι ελάχιστη, ενώ αν προσθέσουμε υπερβολική ποσότητα, τότε το...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς