Το χωριουδάκι με τις 1.800 πoρνες

Το χωριουδάκι με τις 1.800 Ï€oρνεςΈνα μικρό χωριουδάκι στα βόρεια της Ισπανίας έχει γίνει εστία πoρνείας: το La Jonquera, κοντά στα γαλλικά σύνορα εδώ και καιρό φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό οίκων ανοχής.

Εργάτες του σeξ μπορεί να βρει κανείς στους δρόμους με τους ντόπιους να τρέμουν τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την φήμη του τόπου τους. «Είναι ένα πρόβλημα που αφορά τη χώρα, όχι μόνο το χωριό», δηλώνει η Sònia Martínez Juli, δήμαρχος του La Jonquera. «Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς με το που φτάνει στην Ισπανία είναι οι πoρνες», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου σεξ κλαμπ στην Ευρώπη, όπως ο ίδιος το αποκαλεί, προτιμά να υπερασπιστεί την επιχείρησή του. Ο Dani Farled, γιος μιας ιερόδουλης στέκεται, παρ' όλα αυτά, επικριτικός απέναντι στη βιομηχανία του σεξ. Η μητέρα του εργάστηκε για χρόνια ως πoρνη στο χωριουδάκι και ο πατέρας του ήταν ο νταβατζής της. Ο ίδιος συνεχίζει να διαμένει και να εργάζεται στο χωριό ως tattoo artist.



Από την άλλη, σ' αυτό το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της DW, Γάλλου τουρίστες, που αποτελούν το 90% της πελατείας του χωριού, μιλούν για αυτό που τους έλκει σ' αυτό τον τόπο, ενώ μία ιερόδουλη από τη Ρουμανία εξηγεί γιατί η Ισπανία είναι ένας φιλόξενος τόπος για τις εργάτριες του σεξ. Σύμφωνα, μάλιστα, με μία πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Comillas στη Μαδρίτη, η Ισπανία εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη και σε ό,τι αφορά στη βιομηχανία του σεξ: πρακτικά, είναι η χώρα με τις περισσότερες πoρνες από κάθε άλλο ευρωπαϊκό έθνος.

«Προσφέρω στα κορίτσια μου πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο και τις αφήνω να κρατάνε ό,τι βγάζουν από τη δουλειά. Το λέτε αυτό εκμετάλλευση;», λέει ένα από τους ιδιοκτήτες του "Paradise", του σεξ κλαμπ που προαναφέρθηκε. Οι κάμερες εστιάζουν σε μια παρέα Γάλλων που ήρθαν για να περάσουν καλά και παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, πριν εισέλθουν στο κλαμπ που θυμίζει ντίσκο τίγκα στο neon.

Πρόκειται για έναν χώρο 2.700 τ.μ, με περίπου 80 δωμάτια και με τα κορίτσια που περιμένουν τους πελάτες μέσα σε αυτά να χρεώνουν γύρω στα 120 ευρώ την ώρα. Το Paradise δεν είναι παρά ένας από τους 11 μεγαλύτερους οίκους ανοχής, στην καταλανική Ζιρόνα, κοντά στην Κόστα Μπράβα.

Για την ακρίβεια, είναι ο οίκος ανοχής που κέρδισε στα δικαστήρια κατοίκους που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα... εγκαίνιά του, εγκαίνια τα οποία έγιναν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και με τους ντόπιους να ζουν έναν παραλογισμό: η πoρνεία, οι οίκοι ανοχής, η ανερχόμενη οικονομική δύναμη της Ισπανίας φαίνεται να έχει τον νόμο με το μέρος της...

Πηγή: lifo.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ