Τα «πάθη» της Πόντιας γιαγιάς με τα τερλίκια: Νέο πρόστιμο 2.600 ευρώ – «Να κατάσχετε το φέρετρό μου»

Δεν έφτανε η σύλληψή της Πόντιας γιαγιάς με τα τερλίκια από τους αστυνομικούς, σαν κοινή εγκληματίας, δεν έφτανε ακόμα και ότι έπεσε θύμα κλοπής, τώρα η εφορία αντιμετωπίζει την 90χρονη σαν φοροφυγά καλώντας τη να πληρώσει νέο πρόστιμο 2.600 ευρώ με την αιτιολογία ότι πουλούσε τις ποντιακές πλεκτές κάλτσες ενώ δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία!

Η σύλληψη της και το αρχικό πρόστιμο των 200 ευρώ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η ανήμπορη ηλικιωμένη σύρθηκε προ ημερών στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεώθηκε σε λήψη αποτυπωμάτων σαν κοινή εγκληματίας.

Τότε κρατήθηκε 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα χωρίς νερό όπως καταγγέλλουν οι οικείοι της, και χρειάστηκε εντολή του εισαγγελέα για να αφεθεί ελεύθερη, αφού όμως της επιδόθηκε πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης με εντολή να το πληρώσει στη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Τότε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο ότι θα το πληρώσει το υπουργείο γιατί όπως είχε πει χαρακτηριστικά, «το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».

Σήμερα, η εφορία Αμπελοκήπων δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην γυναίκα, ζητώντας της να καταβάλει ακόμα 2.600 ευρώ γιατί δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία!

Η απάντηση της ίδιας στις αρμόδιες αρχές είναι αποστομωτική: «Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε» λέει μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου».
Θύμα ληστείας
Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σε βάρος της έγινε χθες στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη άρπαξε, από την ηλικιωμένη, χρυσή αλυσίδα με το σταυρό της.
Η νεαρή δράστιδα είχε και δύο συνεργούς που την περίμεναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Κατόπιν αναζητήσεων, δικυκλιστές αστυνομικοί εντόπισαν και συνέβαλαν την ίδια μέρα, στο Κορδελιό, τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, όλοι Έλληνες υπήκοοι, που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη. Παρά την ταραχή που υπέστη, η 90χρονη είναι καλά στην υγεία της.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς