ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ο Αθανάσιος Ανδρέου από τη μαρτυρική Κλεισούρα σε μια συνέντευξη «έξω απ’ τα δόντια»

Ένας από τους νεότερους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους (27 ετών) αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου του, δίνοντας απάντηση στο «σύστημα» όπως ο ίδιος αναφέρει. Ο «Βάτραχος» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, γεννήθηκε και ζει στην ιστορική Κλεισούρα Καστοριάς και είναι επιπλοποιός. Όπως ο ίδιος δηλώνει επιθυμεί να είναι χρήσιμος στον τόπο του, σε όλες τις συμπολίτισσες, σε όλους τους συμπολίτες του.
«Επέλεξα να συμμαχήσω με τον Γιώργο Πετκανά γιατί γνωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται ο Δήμος Καστοριάς και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πάντα ώστε να πάμε επιτέλους μπροστά. Αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Ευθύνης» γιατί ο συνδυασμός αυτός είναι ο μόνος ανεξάρτητος και δεν κρύβει από πίσω του πολιτικά γραφεία και επιχειρηματικά συμφέροντα. Αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και όχι να κερδίσουν προσωπικά, όπως οι αντιδήμαρχοι της σημερινής δημοτικής αρχής, που άλλαξαν …μαγαζί για να φροντίσουν να πάμε ακόμη πιο κάτω» δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει:
«Αυτό που ξέρω και ως ξυλουργός, είναι πως τίποτε νέο δεν μπορεί να φτιαχτεί με «παλαιά και φθαρμένα» υλικά. Το ίδιο ισχύει και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό συμφώνησα να συμμετέχω στον συνδυασμό «Συμμαχία Ευθύνης» όπου μέσα σ’ αυτόν δεν υπάρχουν πρώην και νυν αντιδήμαρχοι, που όλοι είδαμε ότι δεν κατάφεραν τίποτα απολύτως αλλά θέλουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους».
«Είχα απογοητευτεί με όσα έβλεπα στον δήμο Καστοριάς και δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά αλλά είδα ότι πολιτικοί, κάτι πρώην παράγοντες και κάποιοι έμποροι αποφάσισαν να μας «φορέσουν καπέλο» έναν νέο δήμαρχο, ένα καλό παιδί. Και δεν φτάνει αυτό μάζεψαν και τους αντιδημάρχους της σημερινής δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και διάφορους άλλους που έχουν κατεβεί υποψήφιοι χωρίς επιτυχία και όλοι αυτοί πλασάρονται για καινούργιοι και ότι είναι μία νέα δημοτική κίνηση, ενώ είναι ένας «αχταρμάς» του συστήματος. Αυτά είδα, το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα ότι, δεν πάει άλλο. Είναι φοβερό, αυτοί που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια του τόπου (εννοώ πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι σε θέσεις ευθύνης και επιχειρηματίες που ποτέ δεν πρόσφεραν τίποτα στον τόπο) να θέλουν να συνεχίσουν να ανακατεύονται στα δημοτικά πράγματα. Και να έχουν μαζί τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους».
«Κάθισα, διάβασα και μέτρησα, με τον έναν συνδυασμό του κυρίου Κορεντσίδη κατεβαίνουν: o Φουλιράς (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ), ο Κωτούλας (ήταν Αντιδήμαρχος), ο Στυλιάδης (Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), ο Λίτσκας (Αντιδήμαρχος), ο Λάζαρος Ζήσης (ήταν Αντιδήμαρχος και τώρα Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης).
Μαζί τους και δημοτικοί σύμβουλοι του Χατζησυμεωνίδη, ο Τόσκος (και αυτός ήταν Αντιδήμαρχος), η Ιωσηφίδου Παπαδοπούλου (Δημοτική Σύμβουλος). Και άλλοι όπως: ο Νακόπουλος (ήταν κάτι σαν Ειδικός Συνεργάτης του Χατζησυμεωνίδη), η Ιωσηφίδου Τσιντζήφα (ήταν Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς), ο Καραμήτρος (ήταν  Δημοτικός Σύμβουλος). Όλους αυτούς θέλουν να τους παρουσιάσουν σαν το νέο, το καινούργιο, μας κοροϊδεύουν κανονικά».
Ο «Βάτραχος» συνεχίζει και με τους παλιούς - όπως τους ονομάζει - που προσχώρησαν στον συνδυασμό της κυρίας Σπύρου.
«Άλλοι παλαιοί της δημοτικής αρχής Αγγελή που θέλουν και πάλι καρέκλα έχουν μπει και στον άλλον συνδυασμό της κυρίας Σπύρου, o Δάγκας (διετέλεσε Αντιδήμαρχος και τώρα Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), ο Φωτιάδης (διετέλεσε Αντιδήμαρχος και τώρα Πρόεδρος «Α.Ε Μακεδνός», η Πετσάλνικου (Αντιδήμαρχος), ο Δαμιανού (διετέλεσε Αντιδήμαρχος).
Από την δημοτική παράταξη Χατζησυμεωνίδη, ο Μπότσαρης (Πρόεδρος Κοινότητας Μακροχωρίου) και από την δημοτική παράταξη του Βασιλειάδη: ο Αθανασίου (Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου)».
Κλείνοντας, ο Θανάσης Ανδρέου μιλάει με θυμό αλλά και αισιοδοξία:
«Διάβασα, μέτρησα και είδα που πάνε όλα τα «παλαιά υλικά» και ποιοι τους στηρίζουν και αποφάσισα πως εγώ πάω απέναντι. Πάω στον συνδυασμό που αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και όχι να συνεχίσουν να βολεύονται. Μπαίνω στην «Συμμαχία Ευθύνης» για να χτίσουμε έναν νέο δήμο Καστοριάς, έναν δήμο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.
Όλες και όλοι οι συνδημότες μου, είμαι βέβαιος, ότι θα καταλάβουν ότι αυτά που μας πουλάνε για καινούργια δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχεια ενός κατεστημένου, που μόνο κακό έκανε στον τόπο μας.
Μόνο η «Συμμαχία Ευθύνης» του Γιώργου Πετκανά μπορεί να μιλάει για το νέο και το ανεξάρτητο. Καμία και κανένας άλλος».
dimotikanea.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη