Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για τους λιγνίτες

Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για τους λιγνίτες
Μετά τις εκλογές αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.


Η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών μετατέθηκε για τις 28 Μαΐου. Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις οι υποψήφιοι επενδυτές για τη διεκδίκηση των πωλούμενων λιγνιτικών μονάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές φέρονται να μελετούν αυτό το διάστημα το κείμενο της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν και κάποιες αλλαγές πάνω στους όρους και τις ρήτρες που έχουν συμπεριληφθεί.

Στο μεταξύ και όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης άμεσα η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ με στόχο την άντληση ρευστότητας αλλά και την καλύτερη διαχείριση των καθυστερούμενων χρεών.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, ετοιμάζεται το data room ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες, αύριο θα γίνει η επιλογή του νομικού συμβούλου ενώ έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για τη δημιουργία δύο εταιρειών για την έκδοση των ομολόγων.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη