Δ. Μακεδονία: Η… ώρα της κάλπης

Σε 1.525 εκλογικά τμήματα αναμένεται να ψηφίσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές οι 357.256 εγγεγραμμένοι στη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων οι 3.340 είναι νέοι ψηφοφόροι ηλικίας 17 ετών.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν τις 7:00 το απόγευμα. Οι εκλογείς θα ψηφίσουν σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες, για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές Εκλογές, τις Δημοτικές Εκλογές και τα Όργανα Διοίκησης Τοπικών Κοινοτήτων.
Απαραίτητη είναι η Αστυνομική Ταυτότητα ή το διαβατήριό ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 από τις 8:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα και την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα.
Στη περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν κανονικά, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία.
Από τα 1.525 εκλογικά τμήματα στη Δυτική Μακεδονία τα 702 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 314 είναι διπλά και τα 74 ενιαία, βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπου είναι εγγεγραμμένοι  163.286 ψηφοφόροι.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, όπου οι εγγεγραμμένοι είναι 41.844, θα λειτουργήσουν 193 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 67 είναι διπλά και 59 ενιαία.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στα 264 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 115 είναι διπλά και τα 34 ενιαία, είναι εγγεγραμμένοι 62.704 ψηφοφόροι.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου οι εγγεγραμμένοι είναι 89.422, θα λειτουργήσουν 366 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 160 είναι διπλά και 46 ενιαία.
Στα διπλά εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν, στον μεν «Α» για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές, στο δε «Β» για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, ενώ στα «Ενιαία» για όλες τις εκλογικές διαδικασίες.
Συνολικά υποψήφιοι και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας για τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές είναι 5.276, εκ των οποίων θα εκλεγούν συνολικά 1.493, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων.
Στις Περιφερειακές εκλογές οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι έξι, ενώ για το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελείται από 41 συμβούλους οι υποψήφιοι είναι 339.
Οι συνδυασμοί των υποψηφίων περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας είναι οι:
– «Αλλάζουμε πορεία Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες», με επικεφαλής τον Γεώργιο Κασαπίδη
– «ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Δημιουργία – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»,  με επικεφαλής τον Θεόδωρο Καρυπίδη
–  «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με επικεφαλής τον Στέφανο Πράσσο
– «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με επικεφαλής τον Χρήστο Σαββουλίδη
–  «ΕΛΠΙΔΑ» με επικεφαλής τη Γεωργία Ζεμπελιάδου
– «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», με επικεφαλής τον Αθανάσιο Χαστά
Οι 22 περιφερειακοί σύμβουλοι θα προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπου οι εκλογείς θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέχρι τέσσερις (4) υποψηφίους και οι πέντε (5) από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, όπου θα μπαίνουν έως δύο (2) σταυροί σε κάθε υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.
Έως δύο (2) σταυρούς θα μπορούν να βάλλουν οι εκλογείς στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς
και Φλώρινας, όπου θα εκλεγούν, σε καθεμία, επτά (7) περιφερειακοί σύμβουλοι.
Στους 13 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι 58 υποψήφιοι δήμαρχοι και συνολικά 4.931 υποψήφιοι για τους Δήμους και τις Κοινότητες. Εκλέγονται συνολικά 1.452 εκ των οποίων 357 δημοτικοί σύμβουλοι και 1.095 πρόεδροι Κοινοτήτων και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Συνοπτικοί πίνακες:



ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς