Από 1.7.2019 η υποχρεωτική καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης και των αποδοχών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω λογαριασμού πληρωμών

Με την κοινή υπουργική απόφαση υπ' αριθμ. 26034/695/ 2019 του υπουργείου Εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης και του υπουργείου ο΅Οικονομικών δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της αποζημίωσης απόλυσης αυτών, μέσω λογαριασμού πληρωμών.

Να θυμίσουμε ότι, από 1.6.2017 με την Κ.Υ.Α. οικ. 22528/430/17.5.2017 (Β’/1721) απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών είχε θεσπιστεί η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στο ιδιωτικό το τομέα μέσω τραπεζικού λογαριασμού, κ.λπ. 
Με την νέα Κ.Υ.Α., από 1.7.2019 η ανωτέρω απόφαση καταργείται και τίθεται σε ισχύ η νέα με την οποία καθιερώνεται τόσο η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όσο και της αποζημίωσης απόλυσης αυτών, μέσω λογαριασμού πληρωμών.

Η καταβολή των αποδοχών και της αποζημίωσης απόλυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.


Ειδικότερα, με την ΚΥΑ γνωστοποιούνται τα εξής:

«Άρθρο 1
Καταβολή αποδοχών και αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω λογαριασμού πληρωμών

1. Οι εργοδότες καταβάλλουν τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και την αποζημίωση απόλυσής τους, αποκλειστικά σε λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων μισθωτών, αναφέροντας για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα που αφορά.

2. Η καταβολή των αποδοχών και της αποζημίωσης απόλυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

Άρθρο 2 
Κυρώσεις

Στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 1 επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011, όπως ισχύουν.

Άρθρο 3 
Έναρξη ισχύος

1. Η απόφαση αυτή ισχύει από 1.7.2019.

2. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας η οικ. 22528/430/17.5.2017 (Β’/1721) απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών καταργείται.»








Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς