«Φρένο» στις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Απρίλιο


Σημαντική μείωση εμφανίζει ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Τον Απρίλιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σημείωσαν αύξηση μόλις κατά 265 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Μάιο.


Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταγράφουν την αισθητή πτώση του μηνιαίου ρυθμού αύξησης των οφειλών αυτών. Ειδικότερα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθαν στο τετράμηνο στα 2,901 δισ. ευρώ έναντι 2,636 δισ. ευρώ που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε ό,τι αφορά τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται αποκλειστικά από φόρους διαμορφώθηκαν το τετράμηνο σε 2,734 δισ. ευρώ έναντι 2,506 δισ. ευρώ το τρίμηνο.

Το σύνολο των παλαιών ( πριν την 31.12.2018) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανήλθε τον Απρίλιο στο ποσό των 104,318 δισ. ευρώ παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητο συγκριτικά με τον Μάρτιο (104,315 δισ. ευρώ).  Τον Απρίλιο το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου ανέρχονταν σε 3.913.465 έναντι 3.940.098 τον Μάρτιο.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς