Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου - Τα πρόσωπα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου (ονόματα)


Οκτώ είναι τα πρόσωπα-κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου, που αποτελούν και τον στενό 
πυρήνα του επιτελείου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" πρόκειται για ορισμένους από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, που πλέον έχουν σταθερή έδρα στο Μαξίμου και θα διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην παραγωγή πολιτικής σε κεντρικό επίπεδο και στην υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού.


Είναι, μάλιστα, στην πλειονότητα τους νέοι σε ηλικία, τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, που φέρνουν και έναν αέρα ανανέωσης στην «καρδιά» της λειτουργίας της κυβέρνησης και του κράτους.

Το «alter ego» του κ. Μητσοτάκη, ως διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, είναι ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του τα τελευταία 15 χρόνια. Βαρύνοντα ρόλο στο νέο Μαξίμου έχει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ως υπουργός Επικρατείας.

Ήδη εξάλλου, εδώ και δύο χρόνια, όλα τα νομοσχέδια που επεξεργάζεται η Γραμματεία Προγράμματος της ΝΔ, μαζί με τους συνεργάτες και τους συμβούλους του κ. Μητσοτάκη, περνούν από το τελικό «φιλτράρισμα» του του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει πλήρη εικόνα και εποπτεία του νομοθετικού έργου της νέας κυβέρνησης.

Ο Άκης Σκέρτσος είναι από την περασμένη Τρίτη υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ξεκίνησε την εμπλοκή του με την πολιτική ως συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ το 2012 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα μέχρι το 2014, όταν επελέγη από τον ΣΕΒ για τη θέση του γενικού διευθυντή.

Στενή συνεργασία με τον Άκη Σκέρτσο είχε το διάστημα 2012-2014 άλλος ένας «ένοικος» του Μαξίμου, ο Στέλιος Πέτσας, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο. κ. Πέτσας ήταν εκείνη την περίοδο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ την τελευταία τριετία ήταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρχικά ως σύμβουλος επί δημοσιονομικών θεμάτων και στη συνέχεια ως διευθυντής του γραφείου του.


Το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί στην επικοινωνία του Κυριάκου Μητστοτάκη είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Αυγούστου ο κ. Ζούλας αναμένεται να «μετακομίσει» από το Μαξίμου για να αναλάβει υψηλόβαθμο πόστο στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Μυλωνάκης, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια.

Στο κομμάτι του Τύπου και των ΜΜΕ, πέραν των κ. Πέτσα και Ζούλα (και προσεχώς του κ. Μυλωνάκη), η «τριπλέτα» συμπληρώνεται από την Κύρα Κάπη, δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος αναπληρώτρια διευθύντρια Τύπου της ΝΔ. Η κ. Κάπη, η μικρότερη σε ηλικία στο πρωθυπουργικό γραφείο, θα είναι διευθύντρια επικοινωνίας.

Σημαντικό ρόλο στην επικοινωνιακή πολιτική –και όχι μόνο- έχει ο έμπειρος δημοσιογράφος Δημήτρης Μητρόπουλος, ένα από τα πρόσωπα-έκπληξη στη σύνθεση του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού.

Ο επί σειράν ετών αρθρογράφος και στη συνέχεια διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» ανέλαβε τη θέση του συμβούλου Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του πρωθυπουργού, με τον οποίο διατηρούσε τακτική επαφή ως άτυπος σύμβουλος του τα τελευταία χρόνια.

Το «παζλ» των προσώπων που εδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου συμπληρώνει ο Θανάσης Νέζης, «άνευ χαρτοφυλακίου» συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη από την ημέρα του πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2004.

Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ