Εγκύκλιος ΥΠΕΣ προς Δήμους: Μην προσλαμβάνετε Νηπιαγωγούς στους Παιδικούς Σταθμούς

Εγκύκλιο στην οποία αναφερεται ότι: «… Οι Δήμοι να μην υποβάλλουν εφεξής αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού της ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών για την στελέχωση των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τους, καθώς το επιστημονικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο που αποτελεί εκπαιδευτική Δομή της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης» εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών αναφέρει:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά από καταγγελίες πολλών συναδέλφων ότι σε αρκετούς Δήμους εξακολουθούν και εκδίδονται προκηρύξεις για πρόσληψη κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών στους Παιδικούς Σταθμούς-ακόμη και σε Δήμους όπου εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση- το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ έκανε έντονη παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών και απαίτησε την διασφάλιση του μοναδικού επαγγελματικού και εγασιακού χώρου του κλάδου. Αποτέλεσμα της δυναμικής μας παρέμβασης ήταν η έκδοση της Αρ. πρωτ. 17232/8/3/2019 εγκυκλίου, στην οποία αναφερεται ότι: «… Οι Δήμοι να μην υποβάλλουν εφεξής αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού της ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών για την στελέχωση των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τους, καθώς το επιστημονικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο που αποτελεί εκπαδευτική Δομή της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης»
Μετά τα ανωτέρω παρακαλούνται οι συνάδελφοι σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος Δήμος αυθαιρετεί και δεν συμορφώνεται με το περιεχόμενο της εγκυκλίου και τις συστάσεις του καθ΄ύλην αρμόδιου Υπουργείου,για την έγκριση των προσλήψεων προσωπικού, να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία στον ΠΑΣΥΒΝ.
Συνάδελφοι ο αγώνας δίνεται κάθε μέρα, σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και ως προς τον εργασιακό χώρο αλλά και ως ως προς το ηλικιακό εύρος του επιστημονικού μας πεδίου. Εμβληματικός και στρατηγικός στόχος παραμένει η καθιέρωση της Ενιαίας Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης στη Χώρα μας.
Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΒΝ
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς