ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Σέντρα στις 5 Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας – Αναβαθμίζεται ο θεσμός του Κυπέλλου





Πολλά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Καστοριάς κατά την συνεδρίασή της, στην οποία αποφασίστηκαν οι τρόποι διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας, όπως επίσης ο θεσμός του κυπέλλου, οι ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής αλλά και έναρξης αυτών κ.α.




Η ΕΕ της ΕΠΣ Καστοριάς για την έγκαιρη ενημέρωση των ομάδων της, προκειμένου να προγραμματίσουν αναλόγως το διάστημα αλλά και τη διαδικασία της προετοιμασίας τους, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τις ημερομηνίες έναρξης και κλήρωσης των SUPER CUP, πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, καθώς επίσης και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα, όπως η διοργάνωση των πρωταθλημάτων-Κυπέλλου, δηλώσεις συμμετοχών, παράβολα, διαιτησίες, πρωταθλήματα υποδομής κ.α.

                                     Στις 5 Οκτωβρίου η σέντρα στην Α’ κατηγορία
Με την συμμετοχή 12 ομάδων θα διεξαχθεί φέτος το 42ο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, στο οποίο ο πρωταθλητής θα ανέλθει απευθείας στην Γ’ Εθνική, καθότι δεν θα εφαρμοστούν αγώνες  Play off  και Play out. Επίσης, σύμφωνα με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος στην Β’ κατηγορία θα υποβιβαστεί ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ενώ ο 11ος της βαθμολογίας, υπό προϋποθέσεις θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Β’ κατηγορίας, ματς από το οποίο ο νικητής θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην Α’ κατηγορία.
Η σέντρα του 42ου πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ενώ για την Β’ κατηγορία (άγνωστος ο αριθμός συμμετοχών) για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

                                    Άρνηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας 
                                                             από τον Νέστορα Νεστορίου
Με επίσημο έγγραφό του ο πρωταθλητής της Β΄ κατηγορίας Νέστορας Νεστορίου, ανακοίνωσε την αδυναμία συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Έτσι, η ΕΠΣ Καστοριάς, απευθύνθηκε στην 2η ομάδα της τελικής κατάταξης, δηλαδή τους Ροσονέρι, δίνοντάς τους προθεσμία μέχρι την Δευτέρα 5 Αυγούστου να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά.
Σε περίπτωση άρνησης και από τους Ροσονέρι, τότε τη... σκυτάλη για το εάν δέχονται να αγωνιστούν ή όχι στην Α' κατηγορία θα πάρουν οι Ελπίδες Μεσοποταμίας, 


                                                               Κύπελλο Ελλάδας:  
Έναρξη την Κυριακή 25 Αυγούστου με την συμμετοχή στην 1η φάση όλων των κυπελλούχων των ΕΠΣ. Την ΕΠΣ Καστοριάς θα εκπροσωπήσει  ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου. 


                                                                          SUPER CUP: 
Το 2ο SUPER CUP: θα διεξαχθεί στις 7  Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί το ζευγάρι Αστραπή Μεσοποταμίας - Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας

                                     Αναβαθμίζεται ο θεσμός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θέλοντας να αναβαθμίσει τον θεσμό του Κυπέλλου, εισηγήθηκε νέα πρόταση διεξαγωγής, δίνοντας περισσότερα παιχνίδια και κίνητρα στα σωματεία. Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής :

 Έναρξη Κυπέλλου Α' Φάση:
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των ομάδων της Β' κατηγορίας σε νοκ άουτ παιχνίδια με δωρεάν Διαιτησία.

Β' φάση: 
Σε 4 ομίλους των 4 ομάδων σε 3 μονά παιχνίδια με κλήρωση και συμμετοχή των 12 ομάδων της Α' κατηγορίας και τις 4 ομάδες από την Β' κατηγορία, θα ηγηθούν των ομίλων οι ομάδες της Β’ κατηγορίας, ενώ στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 2 πρώτες κάθε ομίλου.

Η έναρξη ορίζεται για Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με την σειρά της κλήρωσης, 4 παιχνίδια Σάββατο 4 Κυριακή, αντίστοιχα τα άλλα παιχνίδια θα γίνουν τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Σεπτεμβρίου.

Για τη Γ' φάση θα γίνει κλήρωση μεταξύ μιας ομάδας των 8 της Β' φάσης και της Αστραπής Μεσοποταμίας που συμμετέχει στην Γ' Εθνική. Οι αγώνες των επόμενων φάσεων θα γίνουν σε αγώνες νοκ άουτ κατόπιν κλήρωσης σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, ενώ ο Τελικός Κυπέλλου ορίστηκε για τις 25 Μαρτίου

Δήλωση Συμμετοχής : ΕΩΣ Παρασκευή 23 Αυγούτου2019 
Παράβολο Συμμετοχής για το κύπελλο ΔΩΡΕΑΝ
Επίσης με απόφαση της επιτροπής διαιτησίας Ε.Δ./Ε.Π.Σ. Καστοριάς οι διαιτησίες για τους πρώτους αγώνες Α' φάσεις θα είναι δωρεάν.

Πρωταθλήματα Α΄ και Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Ε.Π.Σ. 2018/2019. 
Έναρξη πρωταθλήματος Α' κατηγορίας: 05-10-2019. 
Έναρξη Πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας: 06-10-2018 
Δηλώσεις Συμμετοχής για Α' και Β' Κατηγορία: Έως 23-08-2019 
Κλήρωση Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου : Δευτέρα 02/ 09/2019. 
Παράβολο συμμετοχής : 80€ για Α'& Β' Κατηγορία. 
Η συνδρομή μέλους για όλα τα σωματεία μέλη είναι 20€. 
Η συμμετοχή όλων των ομάδων στο θεσμό του κυπέλλου είναι υποχρεωτική.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:
Δήλωση συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Υποδομών (Κ14 , Κ12 ) μέχρι Παρασκευή 27/09/2019. 
Συγκέντρωση υπευθύνων και προπονητών με την επιτροπή υποδομών της ΕΠΣ, για προγραμματισμό, κλήρωση Πρωταθλημάτων και ημερομηνία έναρξης αγώνων, Δευτέρα 02/10/2019 και ώρα 20:30 στα γραφεία της Ένωσης.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)