Ιππότης της ασφάλτου: Το τρικ με τον οδηγό του θρυλικού ΚΙΤΤ - Πώς δεν γίνονταν ποτέ ορατοί οι οδηγοί του;

Ιππότης της ασφάλτου: Το τρικ με τον οδηγό του θρυλικού ΚΙΤΤ - Πώς δεν γίνονταν ποτέ ορατοί οι οδηγοί του;
Έκανε θραύση στην ελληνική τηλεόραση ως «Ιππότης της Ασφάλτου» όπου έμεινε για τέσσερις ολόκληρες σεζόν, από το 1982 όταν και έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ.

Και δικαίως. Μιλάμε για ένα αμάξι που μιλούσε και σκεφτόταν σαν άνθρωπος, δεν χρειαζόταν οδηγό και έπιανε μεγάλες ταχύτητες. Οδηγός και συνεργάτης του,  ο Μάικλ Νάιτ, -κατά κόσμον Ντέιβιντ Χάσελχοφ- ένας πρώην αστυνομικός που κλήθηκε να πατάξει το έγκλημα με όχημα τον υπερσύγχρονο ΚΙΤΤ.
Αντίπαλοι του, ο Goliath και ο ΚARR.
Η έμπνευση για μια σειρά που θα πρωταγωνιστούσε ένα αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη προήλθε από μια τηλεοπτική σειρά του 1979, όπου ένας φορτηγατζής με το κατοικίδιό του, έναν χιμπατζή, προσπαθούσαν να αποκαλύψουν διεφθαρμένους αξιωματούχους και να επιβάλουν την τάξη. Αρχές της δεκαετίας του ’80, τα στελέχη του καναλιού NBC, είχαν παραπονεθεί ότι οι ωραίοι πρωταγωνιστές δεν είχαν υποκριτικό ταλέντο.
Τότε σκέφτηκαν να γυρίσουν μια σειρά που κεντρικός  χαρακτήρας θα ήταν ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησαν την παραγωγή του «Ιππότη της ασφάλτου».
Ο πρωταγωνιστής θα ήταν ένας «μοναχικός καβαλάρης» , ο οποίος δεν θα ζούσε στην άγρια δύση αλλά στη σύγχρονη εποχή. Τον Ντέβον Μάιλς ο ηθοποιός Έντουαρντ Μάλχερ και τη Μπόνι Μπάρστοου η Πατρίσια Μακφέρσον. Για τον ΚΙΤΤ επέλεξαν ένα σπορ αυτοκίνητο της Pontiac Trans-Am, το οποίο κόστισε 18  χιλιάδες δολάρια για να μετατραπεί στον θρυλικό ΚΙΤΤ, ενώ η σημερινή του αξία υπολογίζεται στις 245 χιλιάδες δολάρια.
Σε όλη τη διάρκεια της σειράς χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 23 αυτοκίνητα της Pontiac, εκ των οποίων τα δύο τα χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τα άλματα. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας «κρυφός» οδηγός, ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Πώς, όμως, δεν γινόταν ορατός;
Οι τεχνικοί πρόσθεσαν στο κλασικό μοντέλο έναν ιδιαίτερο μπροστινό προφυλακτήρα, ένα σκάνερ με κόκκινο φως και έναν εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η φωνή του αυτοκινήτου ήταν ο ηθοποιός Γουίλιαμ Ντάνιελς, ο οποίος δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τους ηθοποιούς και τον παραγωγό και είχε ζητήσει να μην μπει το όνομά του στους τίτλους της σειράς.
Μέχρι τότε ασχολούνταν κυρίως με τη μουσική αλλά μετά την επιτυχία της σειράς έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο και  καθιερώθηκε ως ηθοποιός. Τα κορίτσια ήταν ερωτευμένα μαζί του και τα αγόρια με το αυτοκίνητό του…

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)