ΚΙΝΑΛ: Οι υπουργοί δεν εμπιστεύονται τους δημοσίους υπαλλήλους

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται του δημοσίους υπαλλήλους, καταφεύγοντας στους μετακλητούς, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του τομέα Δημόσιας Διοίκησης, σημειώνοντας ότι με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε ένα πάγιο πρόβλημα της διοίκησης: αυτό της ύπαρξης ενός στρώματος παραδιοίκησης που αποτελείται από τους μετακλητούς.



Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, κατά τη δεύτερη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι μετακλητοί αυξήθηκαν κατά 43%: από 1901 τον Δεκέμβριο 2015 σε 2716 τον Μάιο 2019. Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι είναι χαρακτηριστικό, ότι παρόλο που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήθηκε ανώτατος αριθμός μετακλητών ανά υπουργό, υφυπουργό κλπ, το ανώτατο αυτό όριο καταστρατηγείτο με πράξεις υπουργικού συμβουλίου που τους αύξαναν συστηματικά. «Είναι λοιπόν, τουλάχιστον φαιδρό να ζητάει και τα ρέστα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση που έλαβε το Κίνημα Αλλαγής στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή».

Σχολιάζοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως δεν είναι καλά: όχι μόνον η κυβέρνηση δημιούργησε ένα σώμα 100 μετακλητών στο Μαξίμου με τον νόμο για το επιτελικό κράτος, αλλά κατήργησε και το ελάχιστο κριτήριο που υπήρχε για την πρόσληψή τους: να έχουν πτυχίο. «Όσον αφορά την κατ’ όνομα μείωσή τους με νομοθετική ρύθμιση, αρκεί να διαβάσει κανείς δυο γραμμές παρακάτω, στην παράγραφο 5 του άρθρου 46 του νόμου για το επιτελικό κράτος, για να καταλάβει ότι καμία μείωση δεν πρόκειται να γίνει στην πράξη: ‘Ο ανώτερος αριθμός συνεργατών μπορεί να αυξάνει ανάλογα με τις ανάγκες του κατά περίπτωση υπουργού, υφυπουργού’!» σημειώνει το Κίνμα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του.
https://www.aftodioikisi.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς