Το γούστο σου στο φαγητό θα σου πει ποια χώρα σου ταιριάζει

Η πόλη που τα λεφτά δεν έχουν ιδιαίτερη αξία

Η Αλάσκα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ και έχει μια δική της ιστορία, διαφορετική από εκείνη που έχουν οι περισσότερες από τις υπόλοιπες 49 πολιτείες.
Η περιοχή του Κλόνταϊκ, έχει γίνει γνωστή από τις αναφορές του Σκρούτζ Μακ Ντακ στις περιπέτειές του την εποχή που ήταν χρυσοθήρας. Ωστόσο το Κλόνταϊκ, όντως υπήρξε η πρωτεύουσα του «Πυρετού του Χρυσού» στα τέλη του 19ου αιώνα.
Παρολ΄ αυτά σήμερα, σε μια μικρή πόλη και λιμάνι που παλαιότερα υπήρξε δίοδος για το Κλόνταϊκ, τα λεφτά δεν έχουν ιδιαίτερη αξία. Στο Skagway λοιπόν, εκείνο που έχει περισσότερη αξία είναι τα άνθη της ερυθρελάτης. Οι ντόπιοι τα μαζεύουν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, αλλά τα χρησιμοποιούν και σαν νόμισμα.
Όποιος τα παράγει μπορεί να τα ανταλλάξει με χρήματα, αλλά και κατευθείαν για να αγοράσει άλλα προϊόντα. Όπως αναφέρει το BBC, όποιος βρει ένα μπουμπούκι σε ένα δέντρο που δεν έχει μαζευτεί κατά την διάρκεια της συγκομιδής, τότε είναι κυριολεκτικά σαν «τα χρήματα να φυτρώνουν στα δέντρα».
http://winterlongbrewing.com/news/2017-07-07-spruce-tip-release-2
@winterlongbrewing.com
Η χρήση της ξεκίνησε όταν η φυλή Tlingit τα έδωσε ως μέσο ανταλλαγής. Η συγκεκριμένη φυλή έφτιαχνε τσάι από το φυτό, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Την δεκαετία του 1770, χρησιμοποιήθηκαν επίσης για περασκευή μπύρας που θα προφύλασσε τους ναυτικούς από σκορβούτο και άλλες αρρώστιες.
Ένα τέτοιο ζυθοποιείο υπάρχει και σήμερα. Μέχρι το 2016, οι ιδιοκτήτες αντάλλασσαν τα άνθη με 4 δολάρια ή ένα ποτήρι μπύρα. Σήμερα, μπορείς να ανταλλάξεις ένα μπουμπούκι ερυθρελάτης για 5 δολάρια πρώτα και μετά να αγοράσεις την μπύρα, αν θες.
Καθώς δεν υπάρχει εμπορική αγροτική οικονομία στην Αλάσκα, η συγκομιδή των μπουμπουκιών της ερυθρελάτης είναι ο μόνος τρόπος να βγάλουν κέρδος από τη γη. Εκτός από τον τουρισμό. Αν επισκεφθείτε ποτέ την Αλάσκα, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζέψει μερικά μπουμπούκια, που μπορείτε να βρείτε και στην χώρα μας. Θα σας διευκολύνουν λίγο περισσότερο από τα χρήματα...

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς