Ήρθε στην Ελλάδα ο πρώτος φούρνος μόνο για σκύλους

Ήρθε στην Ελλάδα ο πρώτος φούρνος μόνο για σκύλους

H ξαδέλφη μου κατεβαίνει κάθε πρωί να πάρει καφέ από τον φούρνο της γειτονιάς της σέρνοντας την Λανάτα από το φαντεζί λουράκι της. «Λανάτα» στα ιταλικά σημαίνει «κουδουνάκι» και το πανέμορφο, χαρούμενο Λαμπραντόρ εκπροσωπεί επάξια το όνομα του. Παιχνιδιάρα και ζωηρή, αλλά την ίδια στιγμή, μία πραγματική κυρία με τρόπους και στυλ που δεν καταδέχεται να γαβγίσει ούτε καν στις περαστικές, προκλητικές γάτες της περιοχής που την κοιτάζουν με μισό μάτι.
Στον δρόμο φιλική «πιάνει κουβέντα» με άλλα σκυλάκια του Γαλατσίου, οι ιδιοκτήτες τους χαμογελούν μπροστά στην εκλεπτισμένη, γοητευτική μουσούδα της. Ένα πολύχρωμο, αστικό σκηνικό από πολυάσχολους εργαζόμενους κατοίκους της πόλης που έχουν καθημερινά πολλές δουλειές αλλά ακόμα μεγαλύτερη αγάπη και νοιάξιμο για τα ερωτεύσιμα κατοικίδια τους.
Σε αυτό το τοπίο η νέα άφιξη στα εναλλακτικά γαστρονομικά πράγματα της Αθήνας μοιάζει απόλυτα ταιριαστεί. Ένας ολοκαίνουργιος φούρνος, γεμάτος με υπέροχες, φρέσκες λιχουδιές αποκλειστικά και μόνο για σκυλιά. Και του όνομα αυτού «Dog Bakery». Το στέκι που απευθύνεται μόνο στις τετράποδες αγάπες της ζωής μας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ξηροκρήνης 2 και Αγίου Αντωνίου στα  Άνω Πατήσια και έχει ως στόχο να αλλάξει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο ταϊζουμε τα σκυλάκια μας.
«Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στρέφονται προς την ποιοτική και εξισορροπημένη διατροφή, κατανοώντας πως ο κορεσμός της πείνας δεν είναι ο αυτοσκοπός της κατανάλωσης τροφής».
Όπως γράφουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας και δημιουργοί αυτής της πρωτότυπης ιδέας στο site του καταστήματος: «Η ιδέα για τη δημιουργία μαγειρευτού φαγητού για σκύλους γεννήθηκε από την αγάπη μας για τα ίδια μας τα ζώα και, φυσικά, από την ανάγκη μας να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν σωστά. Έτσι, δημιουργήσαμε τον πρώτο φούρνο στην Ελλάδα, με φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα, που ανοίγει τις πόρτες του στους σκύλους και τους φίλους τους τους ανθρώπους, για να πάρουν μυρωδιά, πριν δοκιμάσουν τις pet-ilicious τροφές που ετοιμάζουμε».
«Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στρέφονται προς την ποιοτική και εξισορροπημένη διατροφή, κατανοώντας πως ο κορεσμός της πείνας δεν είναι ο αυτοσκοπός της κατανάλωσης τροφής. Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε πως αυτό δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και για τους τετράποδους φίλους μας, που τόσο αγαπάμε και δεσμευτήκαμε να φροντίζουμε, όπως ακριβώς κάνουμε για κάθε μέλος της οικογένειάς μας.




Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων θεώρησαν ότι μια ποιοτικότερη λύση, έναντι της ξηράς τροφής, θα ήταν να δώσουν στο ζώο τους μια μερίδα από το δικό τους φαγητό, κάτι απόλυτα λανθασμένο για την υγιεινή διατροφή ενός σκύλου. Το επόμενο βήμα ήταν η παρασκευή μαγειρευτής τροφής για τον σκύλο, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, κάτι που φυσικά ενέχει κόπο, απαιτεί χρόνο και, φυσικά, γνώσεις».
«Κάθε σκύλος έχει τις ανάγκες του, τις ιδιαιτερότητές του και, γιατί όχι, τις προτιμήσεις του. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσαμε τροφή για σκύλους που θα εμπεριέχει τα κατάλληλα συστατικά, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και την υγιή διαβίωση του».
Στο Dog Bakery μπορείς να βρεις εκλεκτά ψητά εδέσματα, όπως κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι ή γαλοπούλα αλλά και τη δυνατότητα να ειδικές φρεσκοψημμένες τροφές που μπορείς να παραγγείλεις ειδικά για τια ανάγκες του δικό σου σκύλου. «Κάθε σκύλος έχει τις ανάγκες του, τις ιδιαιτερότητές του και, γιατί όχι, τις προτιμήσεις του. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσαμε τροφή για σκύλους που θα εμπεριέχει τα κατάλληλα συστατικά, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και την υγιή διαβίωση τους.
Γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σκύλων εμφανίζει δυσανεξία σε κάποιες ζωικές πρωτεΐνες, έχουμε παρασκευάσει μονοπρωτεϊνικές συνταγές, δηλαδή τροφές με διαφορετικές πηγές πρωτεϊνης και ποτέ μίξη αυτών, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει αυτή που ταιριάζει στο σκύλο του. Πέρα από τις φρεσκοψημένες τροφές που ακολουθούν συγκεκριμένες συνταγές, δεχόμαστε, κατόπιν συνεννόησης με κτηνίατρο, συγκεκριμένες παραγγελίες με παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε σκύλου».
Την ιδιά στιγμή όμως ετοιμάζονται και διαφορετικού τύπου γεύματα όπως είναιοι λιχουδιές από καρύδα, φυστικοβούτηρο, μπανάνα ή μήλο αλλά και μία μεγάλη σειρά από κουλ αξεσουάρ – από κολάρα μέχρι λουριά – για τα πιο μουράτα κατοικίδια που θα πετύχεις να κυκλοφορούν στα πέριξ.
Φαντάζομαι ήδη τις αντιδράσεις της σταχτιάς, περήφανης Λανάτας αν βρεθεί εκεί μέσα μπροστά σε όλο αυτή,την ατελείωτη γευστική ποικιλία.
«Οι λιχουδιές για σκύλους χρησιμοποιούνται κυρίως με στόχο την επιβράβευση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους. Οι δικές μας λιχουδιές επιβράβευσης λειτουργούν σαν επιπλέον πηγή θρεπτικών συστατικών και βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις, χωρίς, όμως, έντονα αρώματα που, αν και αρέσουν σε σένα, ενοχλούν ιδιαίτερα τον σκύλο σου. Προστάτεψε τις λιχουδιές του από την υγρασία, κρατώντας τη συσκευασία κλειστή, κι αν αντέξει να μη τα φάει όλα, αυτά θα κρατήσουν τη φρεσκάδα τους για ένα μήνα,» δηλώνουν οι άνθρωποι πίσω από το «Dog Bakery» και εγώ φαντάζομαι ήδη τις αντιδράσεις της σταχτιάς, περήφανης Λανάτας αν βρεθεί εκεί μέσα μπροστά σε όλο αυτή,την ατελείωτη γευστική ποικιλία.
To «Dog Bakery» στα Άνω Πατήσια.
Συμπέρασμα: Το «Dog Bakery» είναι ο πρώτος φούρνος στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε σκύλους. Η ιδέα γύρω από την δημιουργία του γεννήθηκε και υλοποιήθηκε σε δύσκολες εποχές όπου αρκετά πιο αυτονόητα πράγματα θεωρούνται πλέον «πολυτέλεια». Αν αυτό δεν λέει πολλά για το πόσο πολύ έχει αλλάξει ο δεσμός μας με τα κατοικίδια, τότε τι;
Ξηροκρήνης 2 & Αγ. Αντωνίου, 111 42, Άνω Πατήσια, Αθήνα
Πηγή: womantoc


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη