Εστιατόρια βάζουν… κούκλες σε άδεια τραπέζια για να μην τρώτε μόνοι

Ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο στις ΗΠΑ, βρήκε έναν οπωσδήποτε ιδιαίτερο τρόπο για να γεμίσει τα κενά

Ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο στις ΗΠΑ, βρήκε έναν οπωσδήποτε ευφάνταστο τρόπο για να γεμίσει τα άδεια τραπέζια του. Οι νέοι κανόνες ασφαλείας λόγω κορωνοϊού, επιβάλλουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των (πραγματικών) πελατών και οι υπεύθυνοι του εστιατορίου στο πανδοχείο Little Washington, αποφάσισαν να τοποθετήσουν κούκλες και μανεκέν βιτρινών στα καθίσματα των ενδιάμεσων τραπεζιών.   
Οι κούκλες είναι φυσικά κατάλληλα ντυμένες για την περίσταση, με σακάκια και ακριβά φορέματα, και κάθονται στα τραπέζια μπροστά από γεμάτα πιάτα και ποτήρια, ώστε οι πελάτες να μην αισθάνονται άβολα στην άδεια σάλα. Το εστιατόριο συνεργάστηκε για το σκηνικό με το θέατρο Arlington's Signature.  
Εκτός από το μενού, ο σεφ Patrick O'Connell έβαλε την πινελιά του και στα ρούχα των μενεκέν, επιλέγοντας κλασικές κολεξιόν από το μακρινό 1940. Τώρα, όλη η ομάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το πρώτο δείπνο στο εσωτερικό του μαγαζιού, στις 29 Μαΐου.  
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Πολιτείας της Βιρτζίνια, το εστιατόριο θα πρέπει να λειτουργήσει με τη μισή χωρητικότητα ενώ οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων μπορούν να ανοίξουν από αύριο κιόλας.   
Εκπρόσωπος του πανδοχείου που μίλησε στο Eater, είπε πως η ιδέα και η εκτέλεση, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την «ευσεβώς ασεβή» νοοτροπία των ιδιοκτητών για τη φιλοξενία. Ο σεφ O'Connell, που δημιουργεί στην κουζίνα, έχει τιμηθεί με το βραβείο James Beard για τη συνολική προσφορά του στο fine dining και σύντομα θα ετοιμάζει και πάλι τα πιάτα του για τους πραγματικούς πελάτες στα τραπέζια. 
Ταϊλάνδη: Κούκλες πάντα συντροφεύουν τους μοναχικούς πελάτες ενός εστιατορίου
Την ίδια ώρα, ένα εστιατόριο στην Ταϊλάνδη φροντίζει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης παρέχοντας ταυτόχρονα συντροφιά στους μοναχικούς πελάτες με το να τοποθετεί λούτρινα πάντα στα τραπέζια του.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Ταϊλάνδη χαλάρωσε ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού επιτρέποντας στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι, αλλά με αυστηρούς κανόνες ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Πριν είχαμε μόνο μια καρέκλα για τα τραπέζια για τους πελάτες που έρχονταν να φάνε μόνοι τους. Αλλά κατά την γνώμη μου ήταν περίεργο, οπότε σκέφτηκα να τους προσφέρω παρέα», λέει ο Νατχούτ Ρονττσαναπαντκούλ, ο ιδιοκτήτης του Maison Saigon, ενός βιετναμέζικου εστιατορίου στην Μπανγκόκ.
Καθισμένος απέναντι σε μια από τις κούκλες πάντα ένας πελάτης του καταστήματος, ο Σαουΐτ Τσαϊπουέκ, δήλωσε χαρούμενος που έχει παρέα καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που βγήκε για να φάει έξω έπειτα από μήνες.
«Η κούκλα με κάνει να νιώθω λιγότερο μόνος», λέει ο 25χρονος.
Ένας άλλος πελάτης, ο Σιριπόρν Ασαβακάριντ, λέει ότι οι νέοι κανονισμοί για την διάταξη των τραπεζιών μπερδεύουν τους πελάτες και ο «στρατός» από λούτρινα πάντα διευκολύνει την κατάσταση.
«Είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια όπου οι πελάτες μονίμως μπερδεύονται για το πού να καθίσουν και καταλήγουν να κάθονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον».
Η Ταϊλάνδη ανέφερε ένα νέο κρούσμα του ιού σήμερα, Πέμπτη, και κανέναν θάνατο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 3.018 και των θανάτων σε 56 από την αρχή της επιδημίας τον Ιανουάριο.
Χθες δεν υπήρξε κανένα κρούσμα για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου πριν δηλαδή επιβληθεί το lockdown.
Πηγές: lifo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, typosthes.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς