Σχολεία: Η εισήγηση Τσιόδρα στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των δημοτικών

Σχολεία: Η εισήγηση Τσιόδρα στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των δημοτικώνΣε όλους τους γρίφους, για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Το «ναι» και το «πότε».
«Ναι» στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ξεκαθάρισε ότι η εισήγηση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση είναι να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.
Ειδικότερα, στην ενημέρωση της Τρίτης, ανέφερε ότι η ειδική επιτροπή του υπουργείου και σύμφωνα με την πορεία - καμπύλη της πανδημίας στην Ελλάδα, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.
«Δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή για επιστροφή στην κανονικότητα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας συμπληρώνοντας:
«Η εισήγησή μας βασίζεται σε κανόνες για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, οπως αυτά που λέμε για τα μέτρα υγιεινής, της τήρησης της απόστασης και έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό αυτό.
Για τα σχολεία υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία. Ξέρω ότι απασχολεί πολύ κόσμο και έβαλα την δική μου προσωπική τοποθέτηση. Φυσικά το συζητάμε στην επιτροπή, έχουμε εισηγηθεί ότι αυτός ο πληθυσμός χαρακτηρίζεται από δεδομένα επιστημονικά τα οποία είναι καλύτερα από αυτά που έχουν οι μεγαλύτερες ηλικίες και έχουμε τοποθετηθεί και για τους κανόνες που πρέπει να γίνει η επανέναρξη των δημοτικών σχολείων και εφόσον αυτή αποφασιστεί».
Μάλιστα είπε ότι η επιτροπή έχει δώσει το δικαίωμα στους ανθρώπους που μπορεί να επηρεαστούν από αυτή την απόφαση, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και όσους είναι στην ίδια στέγη με το παιδί, «να έχουν την δυνατότητα να αποφύγουν την πιθανή έκθεση με τον ιό σε ένα περιβάλλον που έχουμε πάρα πολύ χαμηλή κυκλοφορία του ιού στην χώρα» και κατέληξε υπογραμμίζοντας:
«Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να δοκιμάσει κανείς να επανέλθει στην κανονικότητα ακόμη και σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που είναι η εκπαίδευση.
Αυτό είναι το φυσικό περιβάλλον των παιδιών. Πού αλλού θα εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα και πού αλλού θα εξασφαλιστεί η συνέχεια στην απόκτηση της γνώσης και της μάθησης. Είναι προσωπική τοποθέτηση. Εχουμε πει για 1η Ιουνίου και έως τότε θα δούμε τα δεδομένα. Αν, δηλαδή, είναι καλά και τότε θα σας αναφέρω αν υπάρξει κάποια άλλη και διαφορετική τοποθέτηση από την σημερινή».

Οι 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές

Νωρίτερα, ο καθηγητής τεκμηρίωσε την άποψή του παραθέτοντας τους ακόλουθους λόγους υπέρ του ανοίγματος των σχολείων:
  • Πρώτον, υπάρχει ανισότητα στην εκπαίδευση για παιδιά που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.
  • Δεύτερον, υπάρχει κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική γνώση. Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούσαν στο εξωτερικό ολοκληρωτικά την εκπαίδευση.
  • Τρίτον, αναγνωρίζονται περισσότερες επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Ας μην υποτιμάμε την επιρροή του σχολείου στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.
  • Τέταρτον, υπάρχουν οικονομικοί λόγοι. Το κόστος της μη παρακολούθησης θα είναι πάντα υψηλότερο για ένα παιδί που ζει σε ένα περιβάλλον με προβλήματα.
«Το κόστος της μη παρακολούθησης θα είναι πάντα υψηλότερο για ένα παιδί που δεν έχει πρόσβαση στη μάθηση. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από το όφελος της επιστροφής των παιδιών στις τάξεις. Δεν πρέπει να μείνουμε στην περιπτωσιολογία», τόνισε σχετικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς