Χρ. Γκοσλιόπουλος για το φράγμα Νεστορίου: «Κάνετε κάτι, δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ»!

Για όλες τις εξελίξεις στην  υπόθεση του φράγματος Νεστορίου τις νέες διαδικτυακές υπηρεσίες του δήμου αλλά και το River Party μίλησε στο Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Αναφορικά με το φράγμα Νεστορίου ο κ. Γκοσλιόπουλος ανέφερε ότι το μέλλον του έργου είναι αβέβαιο και προβληματικό. «Έχουμε μπλέξει με εταιρείες οι οποίες δεν προχωράνε το έργο. Η πραγματοποίηση του έργου κινδυνεύει απολύτως Δεν ξέρω, τελικά, αν θα γίνει και ποτέ. Το σίγουρο είναι ότι έχει μετατραπεί σε… φαραωνικό έργο. Το πρώτο λάθος είναι το ότι μεταφέρθηκε το έργο αυτό από την Αντιπεριφέρεια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. πήραν δηλαδή την επίβλεψη του έργου από την Αντιπεριφέρεια που και την τεχνογνωσία έχει και το προσωπικό να εργαστεί πάνω στο έργο και το έστειλαν στην Αθήνα, που όπως φαίνεται και αδιάφορη είναι και το προσωπικό δεν έχουν για να προχωρήσει το έργο. Ξέρετε πού βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με την πορεία του έργου;Η εταιρεία προσέφυγε στο δικαστήριο Για να λυθεί η σύμβαση της και το δικαστήριο απεφάνθη να λυθεί η σύμβαση της. Και γιατί το κάνουν αυτό; Για να πάρουν έξτρα αποζημιώσεις. Και προσέξτε τώρα, την αντίφαση. Ενώ ζήτησαν με δικαστική απόφαση και πήραν τη λύση της σύμβασης, έχουν δικαίωμα βάσει του νόμου να ξανακάνουν αίτηση και αν το αποδεχθεί το Υπουργείο να ξαναπάρουν το έργο. Η εταιρεία δηλαδή που δεν ολοκλήρωσε το έργο ούτε το ‘15 ούτε το 2018, ούτε το 2020 και τώρα ζητάει άλλα 10 εκατομμύρια επιπλέον των αποζημιώσεων για να πάρει ξανά το έργο. 
Το θέμα είναι να δούμε τι μπορεί να γίνει τώρα. Ο πρώτος δρόμος είναι να ξαναπάρει η ίδια εταιρεία το έργο κάτι όμως που εγώ το θεωρώ μεγάλο λάθος. Δεύτερη λύση είναι να κηρυχθούν οριστικά έκπτωτοι, αφού λύθηκε έτσι κι αλλιώς η σύμβαση μέσω δικαστικής απόφασης και το έργο να δοθεί στον επόμενο. Η δεύτερη εταιρεία έχει πτωχεύσει, η τρίτη όμως είναι η ΤΕΡΝΑ, μία υγιής κατασκευαστική εταιρεία της χώρας μας και η οποία και μπορεί και θέλει να κάνει το έργο. Αυτός ο δρόμος θα κρατήσει το πολύ έξι μήνες εάν όλα γίνουν συστηματικά και σωστά.  Υπάρχει βέβαια και η τρίτη λύση της ακύρωσης του διαγωνισμού και δημιουργία νέας δημοπρασίας κάτι όμως που θα κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια». 

sentra.com.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)