ΡΕΤΡΟ ΕΠΣ: Η 10χρονη ιστορία του Κεραυνού Αμπελοχωρίου – Συμπλήρωσε 26 χρόνια χωρίς δράση - Μεγάλο αφιέρωμα!!!

Ένας και μοναδικός τίτλος και μάλιστα από… σπόντα!!!


Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν αρκετά ποδοσφαιρικά σωματεία που στο παρελθόν συμμετείχαν σε επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καστοριάς.

Ένα από αυτά ήταν και ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ. Ένας μικρός ορεινός οικισμός (160 περίπου μόνιμοι κάτοικοι) που βρίσκεται νότια του νομού Καστοριάς, ενώ διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Όπως και άλλα μικρά χωριά του νομού, στις αρχές της 10ετίας του ’80, ξεφύτρωναν σαν… μανιτάρια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της ΕΠΣ Καστοριάς, έτσι και αυτό, ιδρύθηκε και αποτέλεσε επίσημο μέλος της ποδοσφαιρικής δύναμης της ΕΠΣΚ, συμμετέχοντας στα επίσημα πρωταθλήματά της.
Ήταν το τρίτο σωματείο που επέλεξε την ονομασία ΚΕΡΑΥΝΟΣ, μιας και υπήρξαν ο Κεραυνός Χρυσής και ο Κεραυνός Χιλιοδένδρου.

Προσωπικό Αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ - Sentranews.gr


Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ιδρύθηκε το 1985, ενώ ως έδρα τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιούσε κυρίως το γήπεδο του Άργους Ορεστικού και αργότερα της Ασπροκκλησιάς, ενώ πολύ ελάχιστα ήταν τα ματς ήταν αυτά που έδωσε στο δικό του γήπεδο.

Στην 10χρονη πορεία του συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Γ’ και Β’ κατηγορίας, έχοντας κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα και αυτό από… σπόντα, στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Τελευταία παρουσία ήταν την περίοδο 1994-95 στην Γ’ κατηγορία, στην οποία μάλιστα παρότι δήλωσε συμμετοχή, δεν προσήλθε να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι κι έτσι αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα. Μετέπειτα ούτε συμμετείχε, ούτε επανιδρύθηκε και εξαφανίστηκε σχεδόν πρόωρα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού Καστοριάς.

Με το… καλημέρα και από… σπόντα ο πρώτος και μοναδικός τίτλος 
Άνοδος στην Β’ κατηγορία και Έπαθλο ήθους

Με πολύ μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό ο Κεραυνός Αμπελοχωρίου  ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στις αρχές του 1986 (περίοδος 1985-86) όπου και συμμετείχε στην Γ’ κατηγορία των 10 ομάδων (Μηλίτσα, Χιονάτο, Μελάνθιο Ασπροκκλησιά, Σιδηροχώρι, Οξυά, Μεταμόρφωση, Αυγή και Βέργα).

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη οι δύο πρώτες ομάδες ανέρχονταν στην Β’ κατηγορία, και αυτές ήταν ο Μακεδονικός Μηλίτσας και το Χιονάτο. Ο Κεραυνός Αμπελοχωρίου, αν και νεοσύστατος είχε αξιόλογη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο, τερματίζοντας στην 3η θέση με 24 βαθμούς.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 1986 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έδωσε στο γήπεδο του Άργους Ορεστικού, το πρώτο του επίσημο ματς στην ιστορία του, το οποίο μάλιστα ήταν και νικηφόρο κόντρα στον Αετό Σιδηροχωρίου με το ευρύ σκορ 5-0.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ


 sentranews.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)