Στεροειδές φάρμακο για ασθενείς με κορονοϊό αγόρασε ο ΟΗΕ

Στεροειδές φάρμακο για ασθενείς με κορονοϊό αγόρασε ο ΟΗΕ
Σε μια αρχική αγορά του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη, το οποίο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό στην θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, προχωρά ο ΟΗΕ.

 
Μία αρχική αγορά του στεροειδούς δεξαμεθαζόνης,που έχει αποδειχτεί αποτελεσματική για ασθενείς που νοσούν σοβαρά από κορονοϊό, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ την Παρασκευή (3/7).
Η συγκεκριμένα αγορά στοχεύει 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ, την προκαταβολική αυτή αγορά δεξαμεθαζόνης διαπραγματεύεται η UNICEF βάσει συμφωνίας της οποίας ηγήθηκαν οι UNITAID και Wellcome, στο πλαίσιο του σχεδίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε θεραπευτικά σκευάσματα.
"Με αυτήν την αγορά εκ των προτέρων αποσκοπούμε να διασφαλίσουμε ίση πρόσβαση για τις χώρες με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα στο φάρμακο που σώζει ζωές, την δεξαμεθαζόνη, για την θεραπεία της Covid-19 και να αποφύγουμε ελλείψεις που θα προκύψουν από τα υψηλά επίπεδα ζήτησης από άλλα μέρη του κόσμου", δήλωσε ο Φιλίπ Ντιούντον, ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή της UNITAID.

Ανάρπαστο έχει γίνει το νέο φάρμακο κατά του COVID-19


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς