Παρέμβαση Πομπέο για Αγιά Σοφιά: Να συνεχίζει ως μουσείο, Να σέβεται η Τουρκία τις θρησκευτικές παραδόσεις

photo: pixabayΠαρέμβαση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο για την Αγιά Σοφιά. Καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος.


Σε ηχηρή παρέμβαση προς την Τουρκία, ενόψει της δικαστικής απόφασης για το μέλλον της Αγιάς Σοφιάς προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Συγκεκριμένα, ο Μάικ Πομπέο καλεί την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς της και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος.
Συμπληρώνει ότι «οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως υποβάθμιση της κληρονομιάς ενός εμβληματικού κτιρίου.

Δήλωση Πομπέο για Αγιά Σοφιά

πομπεο αγια σοφια
«Προτρέπουμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να συνεχίσει να διατηρεί την Αγία Σοφία ως μουσείο, ως παράδειγμα της δέσμευσής της να σέβεται τις θρησκευτικές παραδόσεις και τη διαφορετική ιστορία που συνέβαλε στην Τουρκική Δημοκρατία και να διασφαλίσει ότι παραμένει προσβάσιμη από όλους», αναφέρει στη δήλωσή του ο Μάικ Πομπέο.

Η αντίδραση από την Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Νουμάν Κουρτουλμούς, με ανάρτησή του στο Twitter, απάντησε στον Αμερικανό υπουργό λέγοντας: «Η αρμοδιότητα να αποφασίζει για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, το οποίο είναι ένα θέμα που αφορά στην ανεξαρτησία της Τουρκίας, ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία. Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές και υποδείξεις από το εξωτερικό».
https://www.dikaiologitika.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)