Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε έκτακτη ανάγκη οι πολίτες

Από χθες τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους. Παράλληλα, εφαρμόζεται και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Ήδη στην ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμη η φόρμα την οποία θα συμπληρώνουν οι εργοδότες και θα την δίνουν στους εργαζόμενους που τυγχάνει να δουλεύουν βράδυ και την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν σε πιθανούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύ πιο σκληροί σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας καθώς κανείς δεν θέλει στην κυβέρνηση η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, πέρα από τους εργαζόμενους υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι που μπορεί να μετακινηθεί κάποιος μετά τα μεσάνυχτα και αυτοί είναι λόγοι υγείας. Για παράδειγμα θα επιτρέπεται να μετακινηθεί κάποιος για να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο φαρμακείο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους υγείας ή άλλης απολύτως επείγουσας ανάγκης που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο.Σε περίπτωση ελέγχου αυτό αποδεικνύεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η δικαιολόγηση της μετακίνησης αποδεικνύεται με τα κατάλληλα έγγραφα, εφόσον υφίστανται.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς