ΚΑΣΤΟΡΙΑ - 41η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: Τιμολογιακές αλλαγές και καινοτομίες, η απάντηση ενάντια στην κρίση (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Η Έκθεση αλλάζει και προσαρμόζεται με την εποχή και τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες

Της Δώρας Κωτσοπούλου 
Πλώρη για την 41η ;Eκθεση Gούνας Καστοριάς έβαλε ο σύνδεσμος γουνοποιών ”Ο Προφήτης Ηλίας’, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 8 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στο ιδιόκτητο κτίριο του Σ.Γ.Κ.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές αναφερθήκαν στιςκαινοτόμες δράσεις και  τα ευέλικτα πακέτα συμμετοχής αλλά και στο νέοbrand name της έκθεσης , το οποίο θα αποτελεί τον οδηγό για όλες τις υπόλοιπες δράσεις που προγραμματίζει  ο Σ.Γ.Κ.

Η Έκθεση αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή και τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες 
       Πιο συγκεκριμένα, στις καινοτόμες δράσεις κατατάσσεται η ευχέρεια της γουνοποιητικής επιχείρησης να μείνει για 2η χρονιά στο ίδιο σημείο, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο την κατασκευή νέου περιπτέρου. Η τιμή ενοικίασης των περιπτέρων θα είναι κατά 50% χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, με την τελική τιμή  να διαμορφώνεται από 55 έως 65 ευρώ το τετραγωνικό ανάλογα με την θέση του περιπτέρου. Μια ακόμη καινοτομία θα είναι η διάθεση έτοιμων περιπτέρων, τα οποία θα διατίθενται στην τιμή των 1.500 ευρώ.
 Όλες αυτές οι αλλαγές σύμφωνα με τους διοργανωτές θα παρουσιαστούν στο αμέσως πρόσεχες διάστημα σε ειδική επετειακή εκδήλωση που θα γίνει παρουσία όλων των συναδέλφων γουνοποιών της περιοχής μας.
            «Η Έκθεση αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή και τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε. Η εικόνα της αλλάζει και διαμορφώνεται συμφώνα με το ύφος της μόδας που επιβάλλουν οι νέες τάσεις σε διεθνές επίπεδο. Το όνομα της αλλάζει και το νέο brandname της έκθεσης θα αποτελεί πλέον τον οδηγό για όλες τις υπόλοιπες δράσεις που προγραμματίζουμε, αλλά θα αντιπροσωπεύει επάξια και όλη την ιστορία της γούνας, την αίγλη που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρονιά αλλά και την περιοχή μας γενικότερα, δίνοντας έμφαση στον τόπο καταγωγής της», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο  πρόεδρος του Συνδέσμου “Ο Προφήτης Ηλίας”, κ. Κορεντσίδης. Υποστήριξε παράλληλα ότι οι παροχές αυτές δεν θα μειώσουν σε τίποτα τις δράσεις που πραγματοποιούνται για την προώθηση και την προσέλκυση αγοραστών – πελατών.
« Είμαστε υποχρεωμένοι στις δύσκολες στιγμές που έχουμε, να αντιμετωπίσουμε, να πράξουμε τα μέγιστα για μια επιτυχημένη – ανανεωμένη και με αισιοδοξία για το μέλλον  Δ.Ε.Γ.Κ». Σεβόμενοι την κατάσταση στην όποια έχει περιέλθει ο κλάδος και κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες των συναδέλφων γουνοποιών, έχουμε ήδη προχωρήσει σε κάποιες τιμολογιακές αλλαγές αλλά και καινοτομίες.

Θα υπάρχει  σύστημα μοριοδότησης – bonus
Για το σύστημα μοριοδότησης των επιχειρήσεων  αναφέρθηκε σε μια εκτενή αναφορά  ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νικόλαος Κατσάνος . Δημιουργούμε, ενημέρωσε ο κ Κατσάνος το μητρώο εκθετών όπου η κάθε επιχείρηση ανάλογα με τις συμμέτοχες της  θα χτίζει τη θέση της.  Θα λαμβάνει μόρια και ο αριθμός αυτών των μορίων θα της επιτρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο προβεβλημένη θέση. Ο  εκθεσιακός χώρος, σύμφωνα με τον ίδιο  θα χωριστεί σε ζώνες 1η ,2η, 3η, 4η, στις οποίες ανάλογα, και σε κάθε διοργάνωση θα προτιμώνται επιχειρήσεις που διαθέτουν από κάποιο αριθμό μορίων και άνω. Το σύστημα αυτό , εξήγησε θα ξεκινήσει από την 41η έκθεση .
 Πιο  συγκεκριμένα τώρα στην μοριοδότηση των επιχειρήσεων δίνουμε, ανέφερε ο κ Κατσάνος  πολύ μεγάλη σημασία στην συμμέτοχη η όποια θα επιδοτείτε με 100 μόρια και 1 μόριο για κάθε τετραγωνικό μέτρο  .Μια επιχείρηση η όποια έρχεται και συμμετέχει με 50 τ.μ. συνολικά θα λαμβάνει  150 μόρια  100 από την επιδότηση της συμμετοχής και 50 από τα τετραγωνικά μέτρα. Θα δημιουργείται έτσι μια διαβάθμιση, ένας κατάλογος όλων των επιχειρήσεων, οι οποίες ανάλογα με τα τετραγωνικά και τις συμμέτοχες τους έπειτα από 2-3 συμμέτοχες θα έχουν φτάσει στα 300 – 400 μόρια. Όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τα περισσότερα μόρια, αυτές θα καταλαμβάνουν πιο προνομιακές θέσεις μέσα στο χώρο, τα πιο κεντρικά περιπτερά, αμέσως μετά οι επόμενοι και οι τελευταίοι.  
Όσον αφορά στις νέες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στην έκθεση, όπως είπε και αυτές  θα μπορούν να παραλάβουν χώρους στο χώρο μας.  «Το σύστημα αυτό τώρα που θα εφαρμόσουμε από την 41η γίνεται για έναν απλό λόγο. Δε μπορεί οι έκθετες μας οι όποιοι είναι εδώ και 10-15 χρονιά να έχουν την ιδία αντιμετώπιση με κάποιον που μια έρχεται, μια δεν έρχεται στην έκθεση. Θέλουμε να επιδοτήσουμε αλλά και  να επιβραβεύσουμε  με κάποιον τρόπο την συνεχή συμμέτοχη στις εκθέσεις μας. Αυτό βέβαια το σύστημα της μοριοδότησης θα επεκταθεί και σε οποίες άλλες δράσεις του συνδέσμου μας. Θα είναι εβδομάδα μόδας, θα είναι εκπτωτική εβδομάδα, θα δούμε, θα αποφασίσουμε και θα σας ανακοινώσουμε έγκαιρα. Νομίζω είναι πολύ καθαρό το σύστημα μας» εξήγησε ο Κατσάνος.

Υπάρχει αισιοδοξία
Αισιόδοξος φάνηκε για την επιτυχία της έκθεσης  τέλος ο αντιπρόεδρος  του Σ.Γ.Κ., κ. Αποστόλης Τσούκας. Μάλιστα, όπως είπε από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ανεπίσημα  μέσω τηλεφωνημάτων  τις τιμές της  41ης  έκθεσης της Καστοριάς, παρόλο τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος  μας, θα έλεγα υπάρχει  ενδιαφέρον που όλοι εδώ μέσα συγκινηθήκαμε: « Οι συνάδελφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για  να πάρουν μέρος, ενδιαφέρον έδειξαν και  παρά πολύ μικροί  γουνοποιοί  και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα μπουν για πρώτη φορά μέσα στην έκθεση της Καστοριάς και ελπίζω να τους κρατήσουμε για πολλά χρονιά εδώ μέσα» , δήλωσε ο κ. Τσούκας για να καταλήξει: «Πιστεύω οι καινοτομίες αλλά και οι  προσιτές τιμές να  προσελκύσουν τους συναδέλφους  μας. Τα  προηγούμενα χρονιά δεν μπορούσαν με 1500 και με 2000 να  αποκτήσουν ένα περίπτερο μέσα στις εκθέσεις».

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
http://fouit.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές