Συγκλονιστική ιστορία! 5χρονη με αυτισμό έσπασε τη σιωπή της και το πρώτο πράγμα που είπε ήταν… (Φώτο)

Η 5χρονη Coco Bradford, από την Κορνουάλη, διαγνώστηκε με
αυτισμό και για τελευταία φορά οι γονείς της την άκουσαν να μιλάει σε ηλικία δύο ετών. Από τότε και για τα τρία επόμενα χρόνια δεν ξαναμίλησε αλλά επικοινωνούσε με τους γονείς της μόνο με ζωγραφιές.
Όμως προς ευχάριστη έκπληξη όλων η σιωπή της έσπασε πριν από λίγες μέρες όταν ζήτησε λίγο φρυγανισμένο ψωμί. Οι γονείς της μικρής δεν πίστευαν στα αυτιά τους «Ήταν μια πραγματικά μαγική στιγμή.  Ήταν το πρώτο πράγμα που είπε μέσα σε τρία χρόνια.
Τα λόγια της ήταν ακριβώς αυτά: «Θέλω περισσότερο φρυγανισμένο ψωμί παρακαλώ». Μόλις εκείνη το έλεγε εμείς σκεφτήκαμε «Ω Θεέ μου». Ήταν τόσο χαρούμενη, απλά χοροπηδούσε και έλεγε «Θέλω περισσότερη φρυγανιά» είπαν οι γονείς που είναι ενθουσιασμένη με την πρόοδο της μικρής Coco.
Όπως είπαν μιλώντας στη Daily Mail, όπως όλα τα παιδιά με αυτισμό έτσι και η κόρη τους έχει παλέψει πολύ για να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η Coco ξεκίνησε να μιλάει ξανά μετά από ένα ειδικό πρόγραμμα λογοθεραπείας που ονομάζεται Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ABA) τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.
Η οικογένεια που έχει άλλα τέσσερα παιδιά αναφέρει πόσο δύσκολα ήταν αυτά τα χρόνια της σιωπής της κόρης τους ενώ και τον λίγο καιρό που μίλησε στα δύο της έτη δεν έλεγε παρά δύο φράσεις. Σε ηλικία μάλιστα 26 μηνών σταμάτησε να ανταποκρίνεται ακόμη και όταν την φώναζαν με το όνομά της. Το πρόγραμμα θεραπείας της 5χρονης ξεκίνησε χάρη σε κάποια χρήματα που συγκέντρωσε η οικογένεια μέσα από μια φιλανθρωπική καμπάνια.
Οι άνθρωποι που την παρακολουθούν λένε πόσο ικανοποιημένοι είναι με αυτή την εξέλιξη και μάλιστα της αυθόρμητης ομιλίας καθώς περίμεναν καιρό να μιλήσει. Την επόμενη μέρα το κοριτσάκι ξαναμίλησε και χαιρέτησε το μπαμπά του μόλις γύρισε από τη δουλειά ενώ μέσα σε δύο μέρες εμφάνισε πολύ μεγάλη πρόοδο. Οι ευτυχισμένοι γονείς είναι ενθουσιασμένοι και απολαμβάνουν την καθημερινή βελτίωση της μικρής τους κόρης έχοντας πλέον περισσότερες ελπίδες να γίνεται όλο και καλύτερα.

fafs01

fafs02
fafs03

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς