ΕΛ.ΑΣ: Βασανισμός, κακοποίηση & βάναυση μεταχείριση ζώων, είναι πράξεις άδικες που διώκονται με φυλάκιση & χρηματική ποινή

Αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;
 
Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

astynomia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς" ο Σάββας Κοτανίδης

ΠΥΞ -ΛΑΞ στο Δάσος Μεσοποταμίας (Φώτο - Βίντεο)

Αλλαγή ωρας στη συναυλια των ΠΥΞ - ΛΑΞ στο Δασος Μεσοποταμίας