ΕΛ.ΑΣ: Βασανισμός, κακοποίηση & βάναυση μεταχείριση ζώων, είναι πράξεις άδικες που διώκονται με φυλάκιση & χρηματική ποινή

Αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;
 
Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

astynomia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς

ΚΟΖΑΝΗ - Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Βασίλης και Βερόνικα: Εκλεκτός γάμος στο Άργος Ορεστικό (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Τροχαίο ατύχημα με 4 τραυματίες στη διασταύρωση της Σμύρνης στην Κοζάνη (Φώτο - Βίντεο)

Πτολεμαΐδα: Το μουσικό του άλμπουμ «Τον Φέγγον ‘παρακάλεσα», παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής 30/12, ο Αναστάσιος Καζαντζίδης (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το πρώτο wakebike στην Ελλάδα είναι made in Kastoria (εντυπωσιακό βίντεο)