ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ανάστατοι οι Εθνοφύλακες στην Καστοριά

Σε αναβρασμό οι Εθνοφύλακες της περιοχής μας, μετά από τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για  κόψιμο της κάρτας ανεργίας τους.

Οι Εθνοφύλακες διαμαρτύρονται έντονα για τις μειώσεις στις υπηρεσίες, παροχές και μισθό τα τελευταία χρόνια, ενώ το φυτίλι που άναψε τη φωτιά είναι η σημερινή κυβέρνηση, που θεωρεί «μισθωτούς» τους Εθνοφύλακες που μέχρι τώρα ο μισθός τους για τις υπηρεσίες αναφερόταν ως «αποζημίωση» (ιματισμού, μεταφοράς, κλπ). Πλέον ως «μισθωτοί» ακόμα και για ένα ευρώ τους κόβεται η κάρτα ανεργίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ πολλοί από αυτούς ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.
Γιατί ζητούν τη  διατήρηση της κάρτας ανεργίας τους;
  • Δεν έχουν υπογράψει ποτέ σύμβαση εργασίας.
  • Ο μισθός για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αναφερόταν μέχρι τώρα ως «αποζημίωση».
  • Δεν έχουν ένσημα – ασφάλιση.
  • Δεν θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που η κάρτα ανεργίας τους την παρείχε μέχρι τώρα.
  • Χάνουν οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης ή εργασίας από τον ΟΑΕΔ.
  • Δε μπορούν να συμμετέχουν σε προκηρύξεις 5μηνες/8μηνες/σύμβασης έργου του Δημοσίου.
  • Τους κόβεται αναδρομικά ο χρόνος ανεργίας από τότε που ξεκίνησαν τις υπηρεσίες στον στρατό χωρίς να έχουν υπογράψει κάτι σχετικό ή έστω να το γνωρίζουν.
Είναι τραγική εξέλιξη για πολλούς συμπολίτες μας που για ένα μικρό έξτρα βοήθημα, που δυστυχώς για κάποιους και το μοναδικό εισόδημα σε μία οικογένεια, δεν έχουν πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά χάνουν οποιοδήποτε άλλο όφελος από την κάρτα ανεργίας ή ακόμα και μία θέση εργασίας που περίμεναν τόσο καιρό

aboutkastoria.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Σταύρος Αλ. Εκτελώ κ εγώ διατεταγμένες υπηρεσίες, ως εθνοφύλακας σε ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Ροδόπης στην Θράκη.Προ εβδομάδος προέκυψε και σ εμας το εν λόγο θέμα με την κάρτα ανεργίας, όπως επίσης και για όσους έχουν εισοδήματα απο άλλα επαγγέλματα,πχ αγροτικά,κτηνοτροφικά κ.α.Θα ήθελα εαν είναι εφικτό να υπάρξει επικοινωνία με κάποιον απο τους συναδέλφους στην Καστοριά. Το email μου είναι trakatroukis480@gmail.com .
    Σας ευχαριστώ για την όποια κατανόηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.

Διαβάστε επίσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Απαράδεκτο περιστατικό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Παραλίας των Ν.Φλογητών (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών (Βίντεο)

Θέματα συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα και τουρισμό στο επίκεντρο της επίσκεψης της Γαλλίδας Προξένου στον Δήμαρχο Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - 107η επέτειος του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» (βίντεο)

Πότε θα έρθει το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία;-Πριμοδότηση της τηλεθέρμασνης για τους ενεργειακούς δήμους, συνδέσεις στα σπίτια σε Καστοριά, Γρεβενά, Μανιάκους, Άργος Ορεστικό

Πτολεμαΐδα: Σάλος με το θανάσιμο πυροβολισμό σκύλου – Άλλες δύο περιπτώσεις πυροβολισμών σε αδέσποτα, καταγγέλλουν οι φιλόζωοι (Φώτο)