Ρίξτε τους φράχτες και ανοίξτε τα σύνορα της Ευρώπης

Ρίξτε τους φράχτες και ανοίξτε τα σύνορα της Ευρώπης... πριν την γκρεμίσουν με τη βία οι μετανάστες...
Σιδηρόφραχτη την ήθελε μόνο ο Χίλτερ
Το απάνθρωπο πρόσωπό της δείχνει απέναντι στους
κατατρεγμένους πρόσφυγες η Ευρώπη, που έχει μετατραπεί σε σιδηρόφραχτη ήπειρο όπως ακριβώς την ήθελε μόνο ο αδίστακτος δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ.
Σήμερα, οι νοσταλγοί του φασισμού και των στρατοπέδων συγκέντρωσης αντί ολοκαυτώματος σηκώνουν φράχτες και κλείνουν τα σύνορά τους, καταστρατηγώντας τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.
Η παντελής έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές, ανάμεσα στις οποίες μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες, αποτελεί αναμφισβήτητα την δεύτερη μεγαλύτερη «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού μετά τον αφανισμό εκατομμυρίων Εβραίων από το χιτλερικό καθεστώς.
Έτσι και τώρα, οι ηγέτες της Ευρώπης – ως γνήσιοι οπαδοί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας – με τις πρακτικές τους οδηγούν στην εξόντωση εκατομμύρια ανθρώπους που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν τα παιδιά τους και τις ζωές τους από τους βομβαρδισμούς αλλά και την φρικαλέα δράση των τζιχαντιστών.
Η Ευρώπη των σκοτεινών δυνάμεων και των εγκληματικά αδιάφορων ηγετών καλείται έστω αυτή την ύστατη ώρα να θυμηθεί το ανθρώπινο πρόσωπό της για να σώσει αυτούς τους ανθρώπους, που δεν έχουν πειράξει κανέναν.
Ας αναλάβουν επιτέλους όλες οι κυβερνήσεις τις ευθύνες τους, να σταματήσουν επιτέλους τον πόλεμο στην αιματοβαμμένη Συρία, να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους που οι ίδιοι ισοπέδωσαν, να ανοίξουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και να τους δώσουν στέγη και δουλειά μέχρι να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να βρουν τη δύναμη και τα μέσα για να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους.
Αν δεν το κάνουν, πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μένος και την οργή των προσφύγων που είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν τους φράκτες του μίσους και τα τείχη του νεοφασισμού.
Μόνο, που τότε θα είναι αργά για τους ίδιους και πολύ περισσότερο για την Ευρώπη…
Την Ευρώπη προ των ευθυνών της φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας
Λύσεις εδώ και τώρα ώστε να λειτουργήσει άμεσα το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στη βάση ενός αναλογικού υποχρεωτικού διαμερισμού των προσφυγικών ροών σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τους Ευρωπαίους ομολόγους του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό με τη συμμετοχή και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να υπογράψει καμία απόφαση και κανένα κείμενο συμπερασμάτων αν δεν υπάρχει ανάλογη γραπτή πρόβλεψη, αφού η προφορική συμφωνία της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής ακυρώθηκε από τους αρχηγούς των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας που έκλεισαν τα σύνορά τους με μονομερείς και απαράδεκτες ενέργειες.
Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων ετών και βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική διάλυση  εξαιτίας του προσφυγικού, για αυτό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει να φέρει τους ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου προ των ευθυνών τους.
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Το παράνομο κλείσιμο των συνόρων από την Αυστρία και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στην ελληνική επικράτεια ενώ οι προβλέψεις για τον αριθμό των προσφύγων που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας τον ερχόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, σήμερα βρίσκονται στη χώρα μας εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι, όμως αυτοί αναμένεται να εκτιναχθούν στους 70.000 τον επόμενο μήνα.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης και ήδη αναζητά νέους χώρους – όπως γήπεδα με σκηνές - για την μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Ο κ. Μουζάλας, που βρίσκεται σε συνεννόηση με δημάρχους και περιφερειάρχες, διαβεβαίωσε ότι οι χώροι που προετοιμάζονται είναι έκτακτης ανάγκης και όχι κανονικοί χώροι φιλοξενίας.
 «Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο πλέον πρέπει να υλοποιηθεί. Ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί πιο γρήγορα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα αποχωρήσει μέσω του προγράμματος οικειοθελούς επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Εκτίμησε, επίσης, ότι με την εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ ότι δεν θα διέρχονται 5.000 πρόσφυγες την ημέρα από την Τουρκία, και έτσι θα περιοριστούν οι ροές στο 70%.
Ήδη η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα σαν να έχουν κλείσει οριστικά τα σύνορα, ενεργοποιώντας το «σχέδιο Β», επισήμανε ο κ. Μουζάλας.
«Έχει υποβληθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπου η Ελλάδα ζητάει 450 εκατομμύρια ευρώ για είδη και προσλήψεις εκτός μνημονίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πρόχειροι καταυλισμοί των προσφύγων που αναμένεται να εγκλωβιστούν στη χώρα μας», ανέφερε.
Παράλληλα, στάθηκε στις μεγάλες ελλείψεις στην παροχή βοήθειας από την Ευρώπη, αφού από τα 1.700 άτομα της Frontex που είχε ζητήσει η Ελλάδα, έχουν έρθει μόλις 700 και από τα 26 σκάφη, τα 8.
Πυρά Κοτζιά κατά Βιέννης
Εντονότατη κριτική στη στάση της Βιέννης απέναντι στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, για τις κατηγορίες που εκτοξεύει σε μόνιμη βάση εναντίον της Αθήνας, άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Die Presse.
Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε μάλιστα ανησυχίες πως η πολιτική της Αυστρίας θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν μπορεί κάποιος να βρίζει και να παίρνει αποφάσεις, προσπαθώντας να “πνίξει” μία χώρα-μέλος της ΕΕ και κατόπιν να έρχεται στην Αθήνα μόνον για το
σόου”, καθώς δεν χρειαζόμαστε κανένα σόου, αλλά μία πολιτική, η οποία προωθεί την ενοποίηση και υπεραμύνεται της ενότητας της Ευρώπης», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας την απόρριψη από την Ελλάδα για επίσκεψη της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, την οποία συγκάλεσαν, εξωθεσμικά και ερήμην της Ελλάδας, οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας διεμήνυσε πως αυτός δεν είναι τρόπος προώθησης των καλών σχέσεων.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πει πότε θα επιστρέψει στη Βιέννη η Ελληνίδα πρέσβης στην Αυστρία, την οποία έχει ανακαλέσει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, εξέφρασε την ελπίδα πως «η αυστριακή πλευρά δεν θα συνεχίσει να διασπείρει ψεύδη».
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Αυστρία
Στο μεταξύ στην άκρως προκλητική της στάση επιμένει η Αυστρία, εκτοξεύοντας απειλές και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας…
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich είπε μεταξύ άλλων: «Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδιών και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί».
Μήνυμα στήριξης από τον Πάπα
Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος μιλώντας χθες στους πιστούς που είχαν γεμίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
«Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις. Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς –χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα– τις διαπραγματεύσεις» τόνισε ο Αργεντινός ποντίφικας, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για την άκαρδη στάση που κρατούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέναντι στην χώρα μας και τους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Στο πλευρό μας οι Ιταλοί
Την έλλειψη αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας απέναντι στις γιγάντιες διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, τη διάσκεψη της Βιέννης και τις μονομερείς ενέργειες για κλείσιμο συνόρων στηλίτευσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Πάολο Τζεντιλόνι, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατάρρευσης της ζώνης Σένγκεν.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, και ιδίως στη σύνοδο της Βιέννης, στη στάση της Τουρκίας και στην έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, ο Πάολο Τζεντιλόνι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Την περασμένη εβδομάδα η Ευρώπη έδωσε την εικόνα πως είναι ένα είδος πολυκατοικίας στην οποία όλοι οι γείτονες διαπληκτίζονται, αλλά στο τέλος φορτώνουν το συνολικό φταίξιμο στον (Έλληνα) θυρωρό. Παρακολουθήσαμε ακόμη και μια συνεδρίαση με τη συμμετοχή μελών και μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητηθεί το τι συμβαίνει στα ελληνικά σύνορα, χωρίς η Ελλάδα να κληθεί να πάρει μέρος σε αυτή.
Θέλω, παρά ταύτα, να πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη μια δυνατότητα να αποφευχθεί η κατάρρευση ενός από τους στυλοβάτες της ενωμένης Ευρώπης, της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών».
Και πρόσθεσε: «Φτάνει να δει, κανείς, τις σκηνές στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».
«Πρωταθλητές» στην αλληλεγγύη οι Έλληνες
Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας βοήθησαν με κάποιον τρόπο τους πρόσφυγες το προηγούμενο διάστημα, όπως προκύπτει από έρευνα του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού "διαΝΕΟσις" που δημοσιοποιήθηκε χθες.
Όπως σημειώνεται στα συμπεράσματα της έρευνας, «ίσως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους».
Οι πολίτες εκφράζουν σε σημαντικά ποσοστά αισθήματα και απόψεις συμπάθειας και αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες, που επιβεβαιώνονται σε μια σειρά από διαφορετικές ερωτήσεις της έρευνας. Δεν επιθυμούν, για παράδειγμα, να κλείσουν τα σύνορα της χώρας για να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές, ενώ παράλληλα επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στη ζώνη της συνθήκης Σένγκεν.
 
Ο Γολγοθάς των προσφύγων
Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες στον Πειραιά, όπου εξακολουθούν να στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες στην αποθήκη του ΟΛΠ. Εθελοντικές οργανώσεις και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη ρουχισμού ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού προχωρά σε εμβολιασμούς μικρών προσφυγόπουλων, που υποφέρουν από ασθένειες και ιώσεις. Κάποια από αυτά, μάλιστα, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη.
Εικόνες εξαθλίωσης καταγράφονται καθημερινά και στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία έχουν στήσει άτυπο καταυλισμό πάνω από 500 μετανάστες. Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν εκεί μέχρι να βρουν τρόπο να φτάσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.  Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα Αφγανών ξεκίνησε χθες απεργία πείνας.
Την ίδια ώρα, οι αρχές των Σκοπίων εξακολουθούν να κρατούν κλειστά τα σύνορά τους, επιτρέποντας τη διέλευση μόλις 300 προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία το τελευταίο 24ωρο.
Στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης βρίσκονται εγκλωβισμένα πάνω από 6.000 άτομα κι άλλα 400 στο Πολύκαστρο.
Χθες το μεσημέρι, ομάδα προσφύγων προχώρησε
σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, θεωρώντας ότι αυτή η διαμαρτυρία αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης προς τις αρχές των Σκοπίων. Νωρίς το βράδυ ο σιδηρόδρομος άνοιξε, καθώς οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν μόνοι τους.
Παρά ταύτα, χιλιάδες πρόσφυγες ξεκινούν από διάφορα σημεία της Ελλάδας το ταξίδι τους προς τα σύνορα με τη ΠΓΔΜ με τα πόδια. Οι συγκλονιστικές εικόνες μικρών παιδιών, ηλικιωμένων, ανάπηρων σε καροτσάκια να ταξιδεύουν πεζή προς τα σύνορα κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Στο μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής στα Γιαννιτσά εξαιτίας του κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.
Το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, ξέσπασε ύποπτη πυρκαγιά  σε αποθήκη του πρώην στρατοπέδου.
Η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές μέχρι να κατασβηστεί, λίγες ώρες αργότερα, από την πυροσβεστική ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί σημειώθηκε και δεύτερη πυρκαγιά στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς. Η πυροσβεστική υπηρεσία διεξάγει προανάκριση και για τα δύο περιστατικά.
Τέλος, στη Λαμία ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε μόλις 48 ώρες για να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες.

Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές, και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.
http://www.kontranews.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ιωάννα Κοτοπούλου: «Με θέληση και πίστη μπορούμε να κάνουμε τα πάντα στη ζωή μας» (Φώτο - Βίντεο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)