Προσεχώς πρότυπο Ιατρείο Αρτηριακής Υπέρτασης στην Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Α΄ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΑΧΕΠΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία έχει προχωρήσει η Καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, μιας και το προσεχές διάστημα να λειτουργήσει στην Κοζάνη ένα πρότυπο Ιατρείο Αρτηριακής Υπέρτασης. πρόκειται μάλιστα να υπογραφεί και ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και της Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής κλινικής του τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ".

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον "Π.Λ." ο  Στυλιανός Λαμπρόπουλος, συντονιστής Διευθυντής καρδιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης το πρωτόκολλο αναμένεται να υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες, και αφορά τη σύσταση του Πρότυπου Ιατρείου Αρτηριακής Υπέρτασης. Παρόμοια, αναγνωρισμένα ιατρεία από την  Ευρωπαϊκή Ένωση, με τέτοια πρωτόκολλα λειτουργίας, λειτουργούν σπάνια στη Βόρεια Ελλάδα και στον Ελλαδικό χώρο  γενικότερα. 
Έπειτα από συνεννόηση με τον καθηγητή της Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής κλινικής στο ΑΧΕΠΑ, κ. Απόστολο Χατζητόλιο και τον βοηθό καθηγητή κ. Σαββόπουλο και μετά από συνεργασία και του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στο Μαμάτσειο Κοζάνης, πρόκειται να λειτουργήσει το εν λόγω ιατρείο, το οποίο αναλαμβάνει πολύ μεγάλες και σοβαρές περιπτώσεις από δευτεροπαθείς υπερτάσεις, που χρειάζονται μεγάλη διερεύνηση και πολλές εξετάσεις. 
Στόχος είναι αφενός να μην ταλαιπωρείται ο ασθενής και αφετέρου μέσω του κοινού πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο νοσοκομείων, αν χρειαστεί κάποια εξέταση αυτή θα γίνεται στην Κοζάνη και στην περίπτωση που χρειαστεί κάτι πιο εξειδικευμένο, τότε η εξέταση θα γίνεται στο ΑΧΕΠΑ, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. 
"Υπάρχει η διάθεση, το προσωπικό και ο εξοπλισμός για να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο συνεργασίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας πως με την εδραίωση της συνεργασίας αυτή θα γίνεται η συλλογή, μεταφορά πληροφοριών και η συνεργασία των δύο πλευρών σε επίπεδο ερευνητικής συνεργασίας και πρακτικής. θα εφαρμόζονται κοινά μαθήματα εκπαίδευσης, ενώ το Νοσοκομείο Κοζάνης θα μπορεί να συμμετέχει στα ερευνητικά προγράμματα της Ε.Ε. να εφαρμόζει επιστημονικές πρακτικές μέσω ενός αναγνωρισμένου ιατρείου το οποίο θα αναλαμβάνει σοβαρές ιατρικές περιπτώσεις, όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. "Θα μας δοθεί η δυνατότητα να προωθούμε την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων, την εκπαίδευση των γιατρών στο ΑΧΕΠΑ και εδώ, να συμμετέχουμε στη διοργάνωση επιστημονικών συναντήσεων για τον συγκεκριμένο χώρο, να συμμετέχουμε στη διεξαγωγή διαλέξεων και workshop κ.α.", είπε μεταξύ άλλων ο κ. λαμπρόπουλος.

Να τονιστεί πως έχει προηγηθεί ήδη  προφορική συμφωνία μεταξύ του ΑΧΕΠΑ, της Καρδιολογικής και της Παθολογικής του Μαμάτσειου, ενώ το επιστημονικό συμβούλιο του ΕΧΕΠΑ ενέκρινε το πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί και να λάβει τελική έγκριση από την ΥΠΕ. 
Η Καρδιολογική του Μαμάτσειου λειτουργεί με τέσσερις (4) ειδικούς γιατρούς και τρεις (3) ειδικευόμενους. "Με βάση τα δεδομένα και εποχές που ζούμε, είμαστε ευχαριστημένοι", σχολίασε με νόημα ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο καλό πνεύμα και την καλή διάθεση του ιατρικού προσωπικού. "Στόχος μα είναι να είμαστε μια ολοκληρωμένη κλινική , καλά οργανωμένη και να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των ασθενών μας", κατέληξε.
(φωτο κατω, Κατερίνα Μαρκοπούλου)



Β.Σ.

Πηγή

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς