Σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης υλοποιούνται στο Δήμο Δεσκάτης (Φώτο)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ§ Κατασκευή γέφυρας στην ποταμιά Δεσκάτης, περιοχή «Μέλοβο», με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών του

αγροτικού χώρου που θα εξασφαλίσει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις για τους αγρότες μας. Συνεχίζουμε δυναμικά απαντώντας στις ανάγκες των δημοτών, κάνοντας πράξεις τις υποσχέσεις μας.
§ Κατασκευή γέφυρας στην περιοχή Καραβίδα του Τ.Κ. Κατάκαλης. Υλοποιούμε την υπόσχεση μας για ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των Τ.Κ. Κατάκαλης, Τριφυλλίου και Τρικοκκιάς παρακάμπτοντας τον ορμητικό χείμαρρο της «Σιούτσιας».
Σημειώνεται ότι με την κατασκευή της γέφυρας αυτής καθώς και της γέφυρας στην θέση ρέμα «Μούτου» που κατασκευάσαμε με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ, πριν ένα χρόνο περίπου, συντομεύει η απόσταση από τα χωριά της Φιλουριάς προς τη Δεσκάτη κατά 20 περίπου λεπτά.
§ Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιφερειακού ΔΗΜΗΤΡΑΣ», με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ. Πρόκειται για μία σημαντική υποδομή που θα δώσει λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από τα συνεχή σπασίματα του παλιού δικτύου. Η υγεία και η ποιότητα ζωής με την διασφάλιση καθαρού νερού, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, η οικονομία, ο εκσυγχρονισμός και η αποφυγή της αναστάτωσης από τις συνεχής βλάβες, αποτελούν προτεραιότητα για την Δημοτική μας Αρχή σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
§ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Χασίων που περιλαμβάνει την βελτίωση της βατότητας του οδοστρώματος που οδηγεί σε αγροτικές κτηνοτροφικές μονάδες και αγροκτήματα των Τ.Κ. Καρπερού και Τριφυλλίου της Δημοτικής ενότητας Χασίων και αποτελεί μια σημαντική υποδομή για τον πρωτογενή τομέα.
Για τα Τ.Κ. Κατάκαλης και Τρικοκκιάς εγκρίθηκε ποσό από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ύψους 463.000,00 ευρώ ώστε να βελτιωθεί η Αγροτική οδοποιία προς τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.
§ Παράκαμψη «Ξηραντηρίου» στην Παλιουριά. Η παράκαμψη αυτή, που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ, αποτελεί τμήμα της χάραξης του δρόμου Δεσκάτης – Γρεβενών σύμφωνα με την προμελέτη που είχε εκπονηθεί από την ΑΝΓΡΕ και θα συντομεύσει και θα βελτιώσει σημαντικά τις μετακινήσεις των πολιτών του Δήμου μας.
§ Υδροδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Τ.Κ. Παλιουριάς με χρηματοδότηση από την ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Αγροτική οδοποιία Χασίων

AGROTIKH ODOPOIIA XASIWN1

AGROTIKH ODOPOIIA XASIWN

AGROTIKH ODOPOIIA XASIWN2

Ξηραντήριο
XHRANTHRIO

XHRANTHRIO2

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)