Ραδιομαραθώνιος της ΕΡΤ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης για τη δωρεά μυελού των οστών (Φώτο - Βίντεο)

Ραδιομαραθώνιος της ΕΡΤ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης για τη δωρεά μυελού των οστών (video-φωτο)ΘΕΡΜΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
«Δώσε λιγοστό…σώσε στο λεπτό, για τα δικά μας παιδιά»
είναι το μήνυμα του ραδιομαραθωνίου ενημέρωσης και της δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών, που ξεκίνησε από το πρωί στην κεντρική πλατεία, σε μια πρωτοβουλία της ΕΡΤ Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης.

Στην διάρκεια του ραδιομαραθώνιου της ΕΡΤ Κοζάνης που ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 μετά το μεσημέρι, (στους 100,2 και 100,6 FM), γίνεται ενημέρωση από επιστήμονες και καθηγητές ιατρικής, για τον Μυελό των οστών, τα αρχέγονα κύτταρα και βλαστοκύτταρα, τους δωρητές, την επεξεργασία και την μεταμόσχευση του μυελού των οστών σε λήπτες αλλά και για την λειτουργία της δημόσιας τράπεζας μυελού των οστών. Μέσα από τον ραδιομαραθώνιο αναδείχθηκε, επίσης η δραστηριοποίηση συλλόγων και φορέων της περιοχής μας με στόχο να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα ο αριθμός των δωρητών.

Στο σταντ που υπάρχει κάτω από το καμπαναριό, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, προσέρχονται, ενημερώνονται για τη δωρεά και τα δείγματα σάλιου τους συλλέγονται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης. Στόχος είναι να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα, με στόχο να διαπιστωθεί μια ενδεχόμενη συμβατότητα των δωρητών με νεαρά άτομα από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που χρειάζονται επειγόντως την βοήθεια μας.






Στη δράση ευαισθητοποίησης ανταποκρίθηκε αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και πυροσβέστες της Π.Υ. Κοζάνης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που προσέφεραν μάλιστα δείγμα, αλλά και απλοί πολίτες. Συγκινητική ήταν επίσης και η παρουσία μαθητών δημοτικών σχολείων της Κοζάνης, που έσπευσαν να ενημερωθούν, με πρωτοβουλία δασκάλων τους, οι οποίοι μάλιστα έγιναν και δωρητές. Δωρητές μυελού των οστών μπορεί να γίνει ο καθένας, από την ηλικία των 18 μέχρι και τα 50 έτη. Αν βρεθεί συμβατός, η δωρεά μυελού των οστών γίνεται ανώδυνα, από τη φλέβα και διαρκεί κάποιες ώρες. Το αποτέλεσμα, είναι να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή!



















Β.Σ.
prlogos.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)