Πρόταση στο ΕΠ της Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας 2014-2020, από το δήμο Εορδαίας, για την ανάπλαση της Οδού 25ης Μαρτίου

Ο δήμος Εορδαίας προτίθεται να υποβάλει πρόταση για το εμπροσθοβαρές έργο (ήδη εκτελείται) με τίτλο “Ανάπλαση
Νότιας Εισόδου Πτολεμαΐδας: Ανάπλαση Οδού 25ης Μαρτίου ” προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Με την παρούσα πράξη θα προτείνεται η ανάπλαση της οδού 25ης Μαρτίου, η οποία αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα της νότιας εισόδου στην πόλη της Πτολεμαΐδας και τη συνδέει με την Κοζάνη μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Η περιοχή μελέτης περιλαμβάνει τμήμα του οδικού αυτού άξονα, το οποίο εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης με την Εθνική Οδό 3 (Άξονας Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα) (κόμβος ΑΕΒΑΛ) έως και τη συμβολή με την οδό Διοικητηρίου στο ύψος του Δημαρχείου.
Η πρόταση περιλαμβάνει τρία υποέργα. Συγκεκριμένα:
α) Υποέργο 1ο που αφορά την «Ανάπλαση Νότιας Εισόδου Πτολεµαΐδας: Ανάπλαση Οδού 25ης Μαρτίου ’’, Π/Υ: 2.639.540,76 ( µε Φ.Π.Α. 24%)
β)Υποέργο 2ο που αφορά σε εργασίες (Οργανισµοί Κοινής Ωφελείας) και συγκεκριµένα «Παραλλαγή ∆ικτύων ΟΚΩ (ΟΤΕ)», Π/Υ 102.462,76: ευρώ (ΦΠΑ 24%)
γ) Υποέργο 3ο ̟που αφορά σε εργασίες ΟΚΩ (Οργανισµοί Κοινής Ωφέλειας ) και συγκεκριµένα « Παραλλαγή ∆ικτύων ΟΚΩ (∆ΕΗ)» , Π/Υ : 16.000,00 ευρώ ( ΦΠΑ 24%)
Mε ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, ενέκρινε χθες 26/10 τη συγκεκριμένη πρόταση, ο φάκελος της οποίας αναμένεται να κατατεθεί σήμερα 27/10.
kozan.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης