Η ενημερωτική εκδήλωση του Γ. Κασαπίδη στο Τσοτύλι (Φώτο)



Ισχυρά συλλογικά σχήματα. Ποιοτικά, επώνυμα αγροτικά προϊόντα

με ταυτότητα προέλευσης και προστιθέμενη αξία ήταν το μήνυμα του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη προς τους αγρότες της περιοχής Τσοτυλίου κατά τη χθεσινή συνάντηση μαζί τους.
Με αυτόν τον τρόπο όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης θα μπορέσουν οι παραγωγοί να διαχειριστούν καλύτερα τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή των άδικων και δυσβάστακτων μέτρων που η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα επιβάλλει από το 2017.
Οι δυσκολίες θα είναι εντονότερες σε περιοχές όπου οι παραγωγοί δεν είναι οργανωμένοι σε συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών και απουσιάζουν προϊόντα με ταυτότητα, πιστοποίηση και επωνυμία.
Ο κ. Κασαπίδης παράλληλα παρουσίασε και ανέλυσε έξι βασικές παραγωγικές κατευθύνσεις που μπορούν οι αγρότες της περιοχής Τσοτυλίου να συστηματοποιήσουν περαιτέρω, εκμεταλλευόμενοι και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που επίκεινται να προκηρυχτούν εντός του 2017.
Οι κατευθύνσεις αυτές είναι η αιγοπροβατοτροφία με αιχμή του δόρατος την παραγωγή φέτας, η παραγωγή ζωοτροφών, οι καλλιέργειες οσπρίων (φακές, ρεβύθια, φασόλια), αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ρόδα, λεβάντα, ρίγανη), τα δημητριακά (μαλακό σιτάρι) και τα ακρόδρυα (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάστανα). Οι καλλιέργειες αυτές μπορούν σε σημαντικό ποσοστό να υπαχθούν και στο καθεστώς της βιολογικής γεωργίας ενόψει και της αναμενόμενης προκήρυξης. Με την οργανωτική ανασύνταξη παραγωγών και παραγωγής να τονωθεί η εξωστρέφεια της τοπικής γεωργίας και το γεωργικό εισόδημα μαζί με την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς